Soczyste pomidory nadziewane pastą z awokado, jarmużu i bazylii
Oto proste i pyszne danie – idealne na upał. Żeby je zrobić należy przede wszystkim zaopatrzyć się w dobre, dojrzałe, świeże pomidory np. malinowe. Potem wystarczy je tylko sparzyć, obrać ze skórki, wydrążyć i napełnić zielonym nadzieniem.
Farsz nie jest skomplikowany, ani pracochłonny. Składa się z awokado jarmużu, bazylii, czosnku i soku z cytryny. Jeśli macie ochotę, możecie go zastąpić innym nadzieniem. Oto lista pysznych past, które świetnie komponują się z pomidorami :
- klasyczne guacamole,
- kalafiore-guacamole,
- pesto z awokado, słonecznika, jarmużu i natki,
- pasta z bobu,
- pasta bazyliowo-pistacjowo-szpinakowa,
- pasta brokułowa.
Każda z opcji jest przepyszna. Wypróbujcie koniecznie różne nadzieniowe propozycje – również tę, którą prezentuję Wam poniżej 🙂
[sp_recipe]
Ależ pięknie to wygląda, cudownie kolory 🙂
Dziękuję 🙂