fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
24 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Asia
10 lat temu

Świetny pomysł, pierwszy raz o tym słyszę i na pewno wykorzystam, bo uwielbiam smak daktyli 🙂 Ostatnio korzystam z syropu z agawy, zakochana jestem w jego lekko karmelowym, słodkim smaku .

margot
10 lat temu

O kurcze , czegoś takiego się nie spodziewałam , ten cukier mię zachwycił. Chylę czoła Madziu* dla twojego geniuszu *

margot
10 lat temu

Madziu już pisałam ,ale komentarz wcięło, chyba
Genialny ten cukier , normalnie genialny
A do ciasta by się nadał?W jakich proporcjach jeśli tak?

margot
10 lat temu

o jest ten komentarz ,a ja go nie umiałam odszukać:D ,a ty nawet mi odpisałaś*

Magdalena
Magdalena
10 lat temu

Mega dobre! Poczęstowałam już przepisem moją mamę,która kocha słodkie a cukru nie może.Ja też zrobię na pewno bo wizja dosłodzenia tym kawki (i nie tylko) powoduje banana na buzi 😀 Ach i raz jeszcze dziękuję za nutellę,która już na stałe u nas zagościła-mam niebiańsko szczęśliwe dziecko-nie dość że ma nutellę to jeszcze może ją wsuwać ze słoika i to ile wlezie:))) nawet wieczorem 😉
Pozdrawiamy bardzo już wiosennie.

Magdalena
Magdalena
10 lat temu

No faktycznie,głowa służy mi chyba tylko do ozdoby 😀 Wstyd. Cóż,kawa pozostaje więc dosładzana ksylitolem z wanilią 😀 ale ten daktylowy na pewno wykorzystam tak czy inaczej :)) Pozdrawiam.

Magdalena
Magdalena
10 lat temu

Zapomniałam jeszcze dopytać które są najsłodsze? 🙂

Magdalena
Magdalena
10 lat temu

mam odpowiedz,muszę tylko zacząć czytać ze zrozumnieniem 🙂

Agnieszka
Agnieszka
10 lat temu

Super przepis, jak zawsze zresztą :). Zastanawiam się jak długo można przechowywać ten cukier. Pozdrawiam serdecznie.

Agnieszka
Agnieszka
10 lat temu

Super przepis, jak zawsze zresztą :). Zastanawiam się jak długo można przechowywać ten cukier. Pozdrawiam serdecznie.

Agnieszka
Agnieszka
10 lat temu

Super przepis, jak zawsze zresztą :). Zastanawiam się jak długo można przechowywać ten cukier. Pozdrawiam serdecznie.

kalinas
10 lat temu

nie słyszałam jeszcze o czymś takim, ciekawych rzeczy można tu się dowiedzieć

trackback

[…] zrobić z nich pastę (namoczyć daktyle w wodzie przez kilka godzin a potem zmiksować) albo cukier daktylowy. W sklepach można kupić również daktylowy syrop, ale jest to już produkt trochę przetworzony […]

Anna
Anna
10 lat temu

Czy na blogu jest jakiś przepis na ciasto z tym cukrem? Bo chętnie bym upiekła:)

quleczka
quleczka
10 lat temu

Przechowywać go można pewnie tyle ile daktyle…tylko po pewnym czasie znając życie zwilgotnieje i zamieni się w „pastę” 🙂

trackback

[…] pastę (namoczyć daktyle w wodzie przez kilka godzin a potem zmiksować na gładki krem) albo cukier daktylowy, których można używać zamiast zwykłego cukru, miodu bądź słodzika. Takiej pasty możemy […]

Julia
Julia
8 lat temu

Pani Magdo ? A ile wychodzi cukru z tego przepisu? Pozdrawiam ?

Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Julia

Dawno nie robiłam i nie pamiętam, ale nie dużo – gdzieś 1/3 litrowego słoika.

24
0
Would love your thoughts, please comment.x