Skip to content
Menu

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
20 Komentarze
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Ola
Ola
10 lat temu

Rozumiem, że cukier zamiast ksylitolu się nie sprawdzi? 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
10 lat temu
Reply to  Ola

Sprawdzi. Możesz spokojnie zamienić 🙂

Daria.
10 lat temu

idealna to chyba mało powiedziane! mam ochotę jak najszybciej ją zrobić i… zjeść <3

Karola
Karola
10 lat temu

A czym mozna zastapic maslo z orzechow? Nie zdobede dzisiaj, a tylko tego jednego skladnika mi brakuje.. Olej kokosowy moze?

Magda Gembacka
Magda Gembacka
10 lat temu
Reply to  Karola

Można pominć, lub dodać łyżkę orzechów nerkowca wcześniej namoczonych. Pozdrawiam.

Magda Gembacka
Magda Gembacka
10 lat temu
Reply to  Daria.

🙂 To do dzieła 🙂

Karola
Karola
10 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

Ja juz zrobilam (za pozno przeczytalam odpowiedz – jednak dodalam mala lyzeczke oleju kokosowego plus zmiksowalam troche orzechow laskowych i wloskich :)) i sie chlodzi w lodowce.. Nie moge sie doczekac, az sprobuje! Pozdrawiam

Aga
Aga
10 lat temu

Zrobiłam i wyszło pysznie – konsystencja tylko trochę zbyt kleista (przy krojeniu i nakładaniu rozpadało się) Dodam, że w spodzie zamieniłam wiórki kokosowe na mak niemielony, bo wiórek nie miałam, a w masie jaglanej ksylitol na 1,5 banana (unikam słodzików) i nie dodałam masła z nerkowców. Czy brak wiórek i banan mogły 'popsuć’ konsystencję tarty? Chciałabym ją jeszcze powtórzyć, z większym sukcesem 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
10 lat temu
Reply to  Karola

To koniecznie daj znać, jakie efekty 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
10 lat temu
Reply to  Aga

Spód się rozpadł i masa jaglana ? Zmiana składników mogła mieć wpływ na taki efekt. Ważne jest również odpowiednie ugotowanie kaszy – mleko musi się całkowicie wchłonąć. A jeśli chodzi o spód to daktyle nie mogą być zbyt miękkie.

Karola
Karola
10 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

Zarabista!!! Tamta zostala pochlonieta w calosci w pol dnia. Zaraz robie kolejna! Najlepszy przepis ever! 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
10 lat temu
Reply to  Karola

Super! Cieszę się !

Kasia | Droga do minimalizmu

O kurczę, ale fajny przepis 🙂 Aż mnie kusi, żeby spróbować, muszę tylko dokupić daktyli, bo widzę, że się kończą 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
10 lat temu

Dzięki. Zrób koniecznie i daj znać jak wyszło 🙂 Pozdrawiam

Marta
Marta
10 lat temu

Czy kaszę można ugotować w wodzie? Czy mleko konieczne?

Magda Gembacka
Magda Gembacka
10 lat temu
Reply to  Marta

Tak, mozna ugotować w wodzie 🙂

Gosia
Gosia
8 lat temu

Pyszności 🙂 Robię tę tartę co tydzień bo żadnego innego ciasta na razie nie mogę jeść ale tak czy siak jest boska.
Mam takie pytanko odnośnie masła z orzechów makademia, domyślam się że robisz je samodzielnie, możesz zdradzić jak: prażysz w piekarniku i blendujesz?
I drugie pytanie. W przepisach używasz bardzo dużo orzechów i migdałów. Ponieważ na razie mogę jeść jedynie makademia, brazylijskie, pekan i piniowe, którymi mogę zastąpić migdały a którymi pistacje jeżeli w ogóle jest to możliwe? Chciałabym wypróbować Twoje pistacjowe muffinki i to genialnie wyglądające różowe ciasto z truskawkami 😉

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Gosia

Dziękuję Gosiu. Cieszę się, że tarta zasmakowała 🙂 Jesli chodzi o masło z macadamia to ja je raczej kupuję, a jeśli robię samam to nie prażę ich tylko blenduję po prostu powoli i cierpliwie do momentu aż powstanie masło. Jeśli chodzi natomiast o zastąpienie orzechów innymi orzechami to w zasadzie można je zmieniać dowolnie, smak będzie nieco inny, ale dobry. Do muffinków dodałabym orzechy pekan 🙂 POzdrawiam serdecznie.

Monika
Monika
4 lat temu

Gdzie mozna znalezc przepis? Tarta wyglada super smakowicie, chcialabym zrobic 🙂

20
0
Would love your thoughts, please comment.x