Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

18
Dodaj komentarz

avatar
7 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Magda GembackaGosiaMartaKasia | Droga do minimalizmuKarola Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Ola
Gość
Ola

Rozumiem, że cukier zamiast ksylitolu się nie sprawdzi? 🙂

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Sprawdzi. Możesz spokojnie zamienić 🙂

Daria.
Gość

idealna to chyba mało powiedziane! mam ochotę jak najszybciej ją zrobić i… zjeść <3

Karola
Gość
Karola

A czym mozna zastapic maslo z orzechow? Nie zdobede dzisiaj, a tylko tego jednego skladnika mi brakuje.. Olej kokosowy moze?

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Można pominć, lub dodać łyżkę orzechów nerkowca wcześniej namoczonych. Pozdrawiam.

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

🙂 To do dzieła 🙂

Karola
Gość
Karola

Ja juz zrobilam (za pozno przeczytalam odpowiedz – jednak dodalam mala lyzeczke oleju kokosowego plus zmiksowalam troche orzechow laskowych i wloskich :)) i sie chlodzi w lodowce.. Nie moge sie doczekac, az sprobuje! Pozdrawiam

Aga
Gość
Aga

Zrobiłam i wyszło pysznie – konsystencja tylko trochę zbyt kleista (przy krojeniu i nakładaniu rozpadało się) Dodam, że w spodzie zamieniłam wiórki kokosowe na mak niemielony, bo wiórek nie miałam, a w masie jaglanej ksylitol na 1,5 banana (unikam słodzików) i nie dodałam masła z nerkowców. Czy brak wiórek i banan mogły ‘popsuć’ konsystencję tarty? Chciałabym ją jeszcze powtórzyć, z większym sukcesem 🙂

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

To koniecznie daj znać, jakie efekty 🙂

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Spód się rozpadł i masa jaglana ? Zmiana składników mogła mieć wpływ na taki efekt. Ważne jest również odpowiednie ugotowanie kaszy – mleko musi się całkowicie wchłonąć. A jeśli chodzi o spód to daktyle nie mogą być zbyt miękkie.

Karola
Gość
Karola

Zarabista!!! Tamta zostala pochlonieta w calosci w pol dnia. Zaraz robie kolejna! Najlepszy przepis ever! 🙂

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Super! Cieszę się !

Kasia | Droga do minimalizmu
Gość

O kurczę, ale fajny przepis 🙂 Aż mnie kusi, żeby spróbować, muszę tylko dokupić daktyli, bo widzę, że się kończą 🙂

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Dzięki. Zrób koniecznie i daj znać jak wyszło 🙂 Pozdrawiam

Marta
Gość
Marta

Czy kaszę można ugotować w wodzie? Czy mleko konieczne?

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Tak, mozna ugotować w wodzie 🙂

Gosia
Gość
Gosia

Pyszności 🙂 Robię tę tartę co tydzień bo żadnego innego ciasta na razie nie mogę jeść ale tak czy siak jest boska.
Mam takie pytanko odnośnie masła z orzechów makademia, domyślam się że robisz je samodzielnie, możesz zdradzić jak: prażysz w piekarniku i blendujesz?
I drugie pytanie. W przepisach używasz bardzo dużo orzechów i migdałów. Ponieważ na razie mogę jeść jedynie makademia, brazylijskie, pekan i piniowe, którymi mogę zastąpić migdały a którymi pistacje jeżeli w ogóle jest to możliwe? Chciałabym wypróbować Twoje pistacjowe muffinki i to genialnie wyglądające różowe ciasto z truskawkami 😉

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Dziękuję Gosiu. Cieszę się, że tarta zasmakowała 🙂 Jesli chodzi o masło z macadamia to ja je raczej kupuję, a jeśli robię samam to nie prażę ich tylko blenduję po prostu powoli i cierpliwie do momentu aż powstanie masło. Jeśli chodzi natomiast o zastąpienie orzechów innymi orzechami to w zasadzie można je zmieniać dowolnie, smak będzie nieco inny, ale dobry. Do muffinków dodałabym orzechy pekan 🙂 POzdrawiam serdecznie.