Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

19
Dodaj komentarz

avatar
11 Comment threads
8 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Magdalenazielona marysiagosiamargotMałgosia Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
margot
Gość

Madzia , taki mi przepis był potrzebny , bo mam jeden z ciecierzycą z Jadłonomia i mam drugi od Magdy:) , będzie pyszne śniadanie:)
buziaki

Mar
Gość

Uwielbiam wege pasztety, zapisuję przepis, mam nadzieję, że spodoba się Lu (zawartość jaglanki wskazuje na powodzenie:))

Ewa
Gość

Super pomysł! A co można ewentualnie zastosowac jako zamiennik marchewki, bo na marchewkę uczulenie mamy:(

fufunia
Gość

Ojj pysznie wygląda – spróbujemy 🙂

ann
Gość

mam zamiar go jutro popełnić 🙂
czy…czy pominięcie masła orzechowego się drastycznie odbije na smaku? czy mam się zebrać w sobie i gnać po to masło jednak?
no i super, że bez jajek 🙂
jako, że pasztet z soczewicy robimy-robię 🙂 raz w tygodniu, okiem/zębem/kubkami smakowymi eksperta ocenię i dam znać ile gwiazdek mu dajemy

pozdrawiam serdecznie

Ann
Gość

…dajemy ********************************* gwiazdek 🙂
pasztet jest (choć wątpiłam, czy mnie zaskoczy) jednak inny i lepszy od tradycyjnie (z jajkiem czynionego ) – nie wiem, co za tym stoi :/
kasza jaglana…? dla nas jest naprawdę super rozwiązaniem, z uwagi na białkową skazę.
Dzieć wieczorem wchłonął dwie pajdy żytniego chleba pieczonego wczoraj z dziś upieczonym pasztetem 🙂 no nie powiem: urosłam nieco 🙂
teraz mi się zamarzyła wersja pomidorowa takowego pasztetu i tu mam pytanie: z przecierem czy koncentratem…? żeby miał takiego pomidorowego kopa …

serdeczne pozdrowienia dla Autorki, z podziękowaniem za inspiracje nieustające:)

Małgosia
Gość

Upiekłam pasztet wczoraj wieczorem, jadły 3 osoby, zostały smętne resztki:-) Znaczy się smakował bardzo. Ja cebulę i marchewkę poddusiłam na oliwie, a czosnek dałam suszony, bo miałam b. mało czasu. Dziękuję za przepis!

margot
Gość

Madziu, ja jestem fanka twoich pomysłów , twoich przepisów , ten pasztet jest bardziej niż znakomity

zielona marysia
Gość

przepraszam za być może głupie pytanie, ale ile czsu mniej więcej gotować kaszę i soczewicę? (jestem zupełnie zielona w kuchnia, a tym bardziej zdowej kuchni) i ile mniej więcej będzie się piec cebula z czosnkiem? czy po upieczeniu cebulę i czosnek obrać z łupiny przed miksowaniem?

jeszcze raz bardzo przepraszam – zadając takie pytania czuję się jak głupciątko,

ale mimo wszystko mam nadzieję na odpowiedź i pozdrawiam 🙂

gosia
Gość

Czy w przepisie można użyć soczewice czarną?

zielona marysia
Gość

Magdo! to niesamowite! Na ogól mam dwie lewe ręce w kuchni i cokolwiek zrobię raczej nie smakuje mojemu mężowi. I już jak robiłam pasztet to pytał czemu nie będzie w nim mięsa… ale jak go upiekłam to zjadł prawie od razu pół blaszki 🙂 bardzo dziękujemy za twój blog i przepis 🙂 🙂
pozdrawiamy serdecznie!