fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
35 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
ewelina
ewelina
10 lat temu

Wyglada przepysznie 🙂 na pewno sie na niego skusze co prawda kamie piersia moje dziecie ale mysle ze kapusta kiszona w takim wydaniu mu nie zaszkodzi 🙂 pozdrawiam serdecznie 🙂

margot
10 lat temu

To ja jestem już kupiona 😀

Beata
Beata
10 lat temu

Pani Magdo, uwielbiam Pani przepisy, a mój mąż uwielbia suszone pomidory, dlatego bez wahania sięgnęłam po ten przepis, ale niestety pasztet wyszedł mi strasznie kwaśny 🙁

tajemnica
tajemnica
10 lat temu

super przepis, bardzo oryginalny!!! teraz ludzie juz praktycznie o wsyzstkim slyszeli, wiec ciezko sie przebic, no ale ten pasztet dal rade, zaskoczyl i to bardzo milo!! ja lubie tez miesne pasztety, np. kupowany od Henryka kani jest spoko, inne jakos mi nie pasuja

EWELINA
EWELINA
10 lat temu

przepyszny!!!!baaaardzo smakowal 🙂

EWELINA
EWELINA
10 lat temu

super po prostu przepyszny!!!dzis robie ponownie bo tamten zniknal blyskawicznie:-) pozdrawiam serdecznie:-)

Kasia
10 lat temu

Brzmi super, mam ochotę zrobić. Tylko mam pytanie o przecier – taki z kartonika, prawda? Płynny?

Kasia
10 lat temu

Dziękuje, zrobię jutro 🙂

Agata
Agata
10 lat temu

pyszne. dla mnie takie połączenie pierogów, babki ziemniaczanej…nie wiem jak to nazwać, ale przywołuje jakieś znane, nieznane smaki. mniam

margot
10 lat temu

Przepyszny , moja Ada go upiekła na Wielkanoc , nawet ma zdjęcie na moim blogu 🙂

Kasia
10 lat temu

Chyba za mało odcisnęłam kapustę, bo trochę był kwaśny. Ale dobry. Jak zlikwiduję tę kwaśność to będzie super. I oto dlaczego wkrótce u nas powtórka 🙂

hejmen
hejmen
9 lat temu

a dla mnie i tak nic nie przebija pasztetu żurawinowego henryk kania 🙂

Basia
Basia
9 lat temu

Coś wspaniałego, naprawdę! Mało jest rzeczy, które tak od razu oczarowują 🙂 Mój pasztet był trochę kwaśny, zrobiłam z domowej kapusty, ale niekwaśny nie byłby dobry. Polecam gorąco

kt
kt
9 lat temu

A czy kminek jest niezbędny? Albo czy w ogóle wyczuwalny? Dla mnie smak kminku potrafi zabić danie, więc najchętniej bym go nie dodawała wcale. Może da się czymś zastąpić?

Magda Gembacka
9 lat temu

Super, bardzo się cieszę, że Wam posmakował 🙂 Pozdrawiam wiosennie

Tifi
Tifi
8 lat temu

Witam!!
Dziękuję za rewelacyjny przepis. Pasztet zniknął. Dziś robię po raz drugi. Wspaniałe połączenie ” zwykłej” kiszonej kapusty i rewelacyjnych pomidorów. Ja dodałam pestki dyni i zamiast blendera użyłam maszynki do mięsa… Jeszcze raz dziękuję!!!
Może jakiś przepis z przerosniętą cukinią czy kabaczka, bo mam 3 duże sztuki i nie wiem co z tym zrobić?

Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Tifi

Nie ma za co, cieszę się, że smakuje 🙂
A z przerośniętej cukinii można zrobić zupę cukiniowo-pistacjową, albo dżem cukiniowo-cytrynowy. Oba przepisy są na blogu 🙂 Pozdrawiam

Magda Gembacka
8 lat temu

Tak, trzeba je tylko wcześniej namoczyć żeby były miękkie.

Monika Fikimiki
Monika Fikimiki
8 lat temu

Cudowny przepis! Tylko boje sie, ze ciut za plynny mi wyszedl. Przepis stosowalam dokladnie, tyle, ze mieszkam w Hiszpanii i moze skladniki troche inne? Nie wiem…na razie wyszedl z piekarnika i sie „chwieje”…zobaczymy. Buzka

Magda Gembacka
8 lat temu

Mam nadzieję, że wyszedł 🙂 Jeśli będzie zbyt płynny, to może nie odcisnęłaś kapusty dobrze ? Ja dzisiaj robię 🙂

marta
marta
9 lat temu

rewelacja, pyszny i zdrowy, podbił serca mojej rodziny dziękuję za przepis, pozwoliłam umieścić go również u siebie 🙂 http://czeresniowakuchnia.blogspot.com/2015/03/pasztet-z-kiszonej-kapusty-suszonych.html

Alicja
Alicja
8 lat temu

A czy mogą być suszone pomidory bez oliwy? Np. http://www.bioplanet.pl/pomidory-suszone-bio-150-g—bio-planet,5907814663504,pk100194,p2740,PL

Jak długo taki pasztet może być w lodówce?

Lidka
Lidka
7 lat temu

Witam. Przedwczoraj znalazłam ten przepis, wczoraj wieczorem już upiekłam pasztet. W prawdzie kroi się nie najlepiej bo jest miękki ale smakowo jest rewelacyjny. Gratuluję pomysłu!

Magda Gembacka
7 lat temu
Reply to  Lidka

Dziękuję. Cieszę się, że smakowało 🙂 Pozdrawiam.

Magda
5 lat temu

Magdo, pasztet jest pyszny!
Dodałam jajko, bo trochę się bałam, że nie będzie trzymał formy. 😉
Na Wielkanoc robię z podwójnej porcji, a może nawet potrójnej. 🙂
Uściski przesyłam!

35
0
Would love your thoughts, please comment.x