fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
35 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
ewelina
ewelina
11 lat temu

Wyglada przepysznie 🙂 na pewno sie na niego skusze co prawda kamie piersia moje dziecie ale mysle ze kapusta kiszona w takim wydaniu mu nie zaszkodzi 🙂 pozdrawiam serdecznie 🙂

margot
11 lat temu

To ja jestem już kupiona 😀

Beata
Beata
11 lat temu

Pani Magdo, uwielbiam Pani przepisy, a mój mąż uwielbia suszone pomidory, dlatego bez wahania sięgnęłam po ten przepis, ale niestety pasztet wyszedł mi strasznie kwaśny 🙁

tajemnica
tajemnica
11 lat temu

super przepis, bardzo oryginalny!!! teraz ludzie juz praktycznie o wsyzstkim slyszeli, wiec ciezko sie przebic, no ale ten pasztet dal rade, zaskoczyl i to bardzo milo!! ja lubie tez miesne pasztety, np. kupowany od Henryka kani jest spoko, inne jakos mi nie pasuja

EWELINA
EWELINA
11 lat temu

przepyszny!!!!baaaardzo smakowal 🙂

EWELINA
EWELINA
11 lat temu

super po prostu przepyszny!!!dzis robie ponownie bo tamten zniknal blyskawicznie:-) pozdrawiam serdecznie:-)

Kasia
11 lat temu

Brzmi super, mam ochotę zrobić. Tylko mam pytanie o przecier – taki z kartonika, prawda? Płynny?

Kasia
11 lat temu

Dziękuje, zrobię jutro 🙂

Agata
Agata
11 lat temu

pyszne. dla mnie takie połączenie pierogów, babki ziemniaczanej…nie wiem jak to nazwać, ale przywołuje jakieś znane, nieznane smaki. mniam

margot
11 lat temu

Przepyszny , moja Ada go upiekła na Wielkanoc , nawet ma zdjęcie na moim blogu 🙂

Kasia
11 lat temu

Chyba za mało odcisnęłam kapustę, bo trochę był kwaśny. Ale dobry. Jak zlikwiduję tę kwaśność to będzie super. I oto dlaczego wkrótce u nas powtórka 🙂

hejmen
hejmen
10 lat temu

a dla mnie i tak nic nie przebija pasztetu żurawinowego henryk kania 🙂

Basia
Basia
10 lat temu

Coś wspaniałego, naprawdę! Mało jest rzeczy, które tak od razu oczarowują 🙂 Mój pasztet był trochę kwaśny, zrobiłam z domowej kapusty, ale niekwaśny nie byłby dobry. Polecam gorąco

kt
kt
10 lat temu

A czy kminek jest niezbędny? Albo czy w ogóle wyczuwalny? Dla mnie smak kminku potrafi zabić danie, więc najchętniej bym go nie dodawała wcale. Może da się czymś zastąpić?

Magda Gembacka
Magda Gembacka
10 lat temu

Super, bardzo się cieszę, że Wam posmakował 🙂 Pozdrawiam wiosennie

Tifi
Tifi
9 lat temu

Witam!!
Dziękuję za rewelacyjny przepis. Pasztet zniknął. Dziś robię po raz drugi. Wspaniałe połączenie ” zwykłej” kiszonej kapusty i rewelacyjnych pomidorów. Ja dodałam pestki dyni i zamiast blendera użyłam maszynki do mięsa… Jeszcze raz dziękuję!!!
Może jakiś przepis z przerosniętą cukinią czy kabaczka, bo mam 3 duże sztuki i nie wiem co z tym zrobić?

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  Tifi

Nie ma za co, cieszę się, że smakuje 🙂
A z przerośniętej cukinii można zrobić zupę cukiniowo-pistacjową, albo dżem cukiniowo-cytrynowy. Oba przepisy są na blogu 🙂 Pozdrawiam

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu

Tak, trzeba je tylko wcześniej namoczyć żeby były miękkie.

Monika Fikimiki
Monika Fikimiki
9 lat temu

Cudowny przepis! Tylko boje sie, ze ciut za plynny mi wyszedl. Przepis stosowalam dokladnie, tyle, ze mieszkam w Hiszpanii i moze skladniki troche inne? Nie wiem…na razie wyszedl z piekarnika i sie „chwieje”…zobaczymy. Buzka

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu

Mam nadzieję, że wyszedł 🙂 Jeśli będzie zbyt płynny, to może nie odcisnęłaś kapusty dobrze ? Ja dzisiaj robię 🙂

marta
marta
10 lat temu

rewelacja, pyszny i zdrowy, podbił serca mojej rodziny dziękuję za przepis, pozwoliłam umieścić go również u siebie 🙂 http://czeresniowakuchnia.blogspot.com/2015/03/pasztet-z-kiszonej-kapusty-suszonych.html

Alicja
Alicja
9 lat temu

A czy mogą być suszone pomidory bez oliwy? Np. http://www.bioplanet.pl/pomidory-suszone-bio-150-g—bio-planet,5907814663504,pk100194,p2740,PL

Jak długo taki pasztet może być w lodówce?

Lidka
Lidka
8 lat temu

Witam. Przedwczoraj znalazłam ten przepis, wczoraj wieczorem już upiekłam pasztet. W prawdzie kroi się nie najlepiej bo jest miękki ale smakowo jest rewelacyjny. Gratuluję pomysłu!

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Lidka

Dziękuję. Cieszę się, że smakowało 🙂 Pozdrawiam.

Magda
6 lat temu

Magdo, pasztet jest pyszny!
Dodałam jajko, bo trochę się bałam, że nie będzie trzymał formy. 😉
Na Wielkanoc robię z podwójnej porcji, a może nawet potrójnej. 🙂
Uściski przesyłam!

35
0
Would love your thoughts, please comment.x