fbpx

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 
Powiadomienia
Powiadom o
guest
10 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Margot
Margot
5 lat temu

Też robię z całych pomarańczy i daktyli , u mnie do piernika i do mazurka najczęściej to idzie , uwielbiam

Daria.
5 lat temu

cudooowna! serio, zachwyciłam się nią 🙂 tak naturalna i świąteczna, z całą pewnością zrobię <3

ekomama
5 lat temu

bardzo lubię robić przetwory. do tej pory robiłam pomarańcze w prostszy sposób niestety z cukrem.. na pewno wypróbuję Twój przepis. tylko mam jedno pytanie. czy marmolada straci dużo w swym smaku i zapachu jeśli nie dodam skórki pomarańczowej? niestety nie mam dostępu do ekologicznych pomarańczy więc skórki wolała bym nie dodawać. Może dodać wtedy coś innego?

Magda Gembacka
5 lat temu
Reply to  ekomama

Nie robiłam tej marmolady bez skórki, ale podejrzewam, że po prostu pomarańczowy smak bez skórki będzie subtelniejszy. Może można spróbować świeżą skórkę zamienić na suszoną ?

Magda Gembacka
5 lat temu
Reply to  Daria.

Cieszę, że Ci śię podoba 🙂 Jak zrobisz to koniecznie daj znać jak smakowała 🙂

Magda Gembacka
5 lat temu
Reply to  Margot

Super. też dodajesz kakao ? Fajnie podkręca smak pomarańczy 🙂

trackback

[…] załączonych zdjęciach widzicie drożdżowe  ślimaki z marmoladą daktykowo-pomarańczową, ale możecie przygotować je również z zupełnie innym nadzieniem. W wersji świątecznej fajna […]

Maniana*
Maniana*
5 lat temu

Jaka ilośc marmolady wychodzi z podanych w przepisie proporcji???

Magda Gembacka
5 lat temu
Reply to  Maniana*

Niecałe 3 słoiczki 500 ml 🙂

Angelica Cucharec
Angelica Cucharec
3 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

witam. wlasnie mocze daktyle i jutro bede robic wg przepisu. podpinam sie pytania. czyli wyjdzie mi troche wiecej niz 1 kilogram marmolady tak?

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x