Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

14
Dodaj komentarz

avatar
8 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Ruloniki z cukinii z pomidorowym hummusem | AmmniamLetnia zupa cukiniowo-pistacjowa z bobem | AmmniamMagda GembackaMamorkiMagdalena Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
gruszka
Gość

Wspaniałe! 🙂 Uwielbiam smażoną cukinię, więc zajadałbym się ze smakiem. A na jakim oleju smażysz? Bo ponoć do smażenia najlepszy jest rzepakowy rafinowany – wytrzymuje wysokie temperatury i nie przypala się tak łatwo.

Domowe Wypieki
Gość

Bombowe !! 🙂

margot
Gość

Ja robiłam bardzo podobne cukinie i moi mali goście co,,nienawidzą cukinii” zjadali w takim tempie ,że ja nie nadążyłam smażyć:D
Bardzo apetyczne foty , oj bardzo

Emma
Gość

Dawno nie robiłam takiej cukinii, a bardzo zawsze mi smakowała. Muszę wrócić do starych przepisów chyba 🙂 Dzięki za przypomnienie

margot
Gość

tyle samo maki białej i kukurydzianej , sól , trochę przypraw i woda, na bardzo rzadkie ciasto w to maczam cieniutkie plasterki i smażę lub ciasto z maki ciecierzycy , wody , soli i przypraw , tez bardzo rzadkie ciasto

Mamorki
Gość

Czy można zamiast wody gazowanej, dać normalną? Nie pijamy takiej, bo nie mogę, a zastanawiam się, czy zrobi to sporą różnicę w konsystencji ciasta? 🙂

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Tak, jak najbardziej. Konsystencja ciasta będzie taka sama. Woda gazowana nieco spulchnia dodatkowo ciasto, ale bez niej też będzie okej.

trackback

[…] to jedno z moich ulubionych letnich warzyw. Lubię ją w różnych postaciach np. smażoną w cieście naleśnikowym, w formie placuszków, dżemu, albo nadziewaną kaszą gryczaną i kurkami. Do tej pory nie […]

trackback

[…] Uwielbiam ją w duecie z czosnkiem. Na przemian robię więc cukiniową zupę, makaron, albo cukinię w cieście. I wymyśliłam jeszcze taką oto cukiniową przekąskę – […]