fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
14 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
gruszka
10 lat temu

Wspaniałe! 🙂 Uwielbiam smażoną cukinię, więc zajadałbym się ze smakiem. A na jakim oleju smażysz? Bo ponoć do smażenia najlepszy jest rzepakowy rafinowany – wytrzymuje wysokie temperatury i nie przypala się tak łatwo.

Domowe Wypieki
10 lat temu

Bombowe !! 🙂

margot
10 lat temu

Ja robiłam bardzo podobne cukinie i moi mali goście co,,nienawidzą cukinii” zjadali w takim tempie ,że ja nie nadążyłam smażyć:D
Bardzo apetyczne foty , oj bardzo

Emma
10 lat temu

Dawno nie robiłam takiej cukinii, a bardzo zawsze mi smakowała. Muszę wrócić do starych przepisów chyba 🙂 Dzięki za przypomnienie

margot
10 lat temu

tyle samo maki białej i kukurydzianej , sól , trochę przypraw i woda, na bardzo rzadkie ciasto w to maczam cieniutkie plasterki i smażę lub ciasto z maki ciecierzycy , wody , soli i przypraw , tez bardzo rzadkie ciasto

Mamorki
8 lat temu

Czy można zamiast wody gazowanej, dać normalną? Nie pijamy takiej, bo nie mogę, a zastanawiam się, czy zrobi to sporą różnicę w konsystencji ciasta? 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Mamorki

Tak, jak najbardziej. Konsystencja ciasta będzie taka sama. Woda gazowana nieco spulchnia dodatkowo ciasto, ale bez niej też będzie okej.

trackback

[…] to jedno z moich ulubionych letnich warzyw. Lubię ją w różnych postaciach np. smażoną w cieście naleśnikowym, w formie placuszków, dżemu, albo nadziewaną kaszą gryczaną i kurkami. Do tej pory nie […]

trackback

[…] Uwielbiam ją w duecie z czosnkiem. Na przemian robię więc cukiniową zupę, makaron, albo cukinię w cieście. I wymyśliłam jeszcze taką oto cukiniową przekąskę – […]

14
0
Would love your thoughts, please comment.x