Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 
Powiadomienia
Powiadom o
guest
34 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
margot
8 lat temu

Wow!!!

Anka
8 lat temu

Bez wagi jest super!!! kto lubi wazyc?:)
Mam tylko jedno pytanie, podchodzilam juz raz do marchewkowego i przypalalo mi sie gora. Jak ustawic piekarnik, zeby bylo dobrze, termoobieg, czy bez? grzanie gora i dolem, dolem gora z boku?:) Dzieki z gory za odpowiedz:)

Kasia
8 lat temu

Czy można użyć mąki gryczanej?

Kasia
8 lat temu

Czy można zamienić mąkę orkiszową na gryczaną? Próbował ktoś?

A.
A.
8 lat temu

Super, moje smaki. Czy syrop z agawy można zastąpić płynnym miodem? Jego cena mnie zabija…

Elvi
8 lat temu

Przepis jest bez jaj, czy zapomniano wspomniec?;)

martyna
8 lat temu

czym mozna zastapic make orkiszowa i w ogole jakakolwiek make razowa? Mieszkam w Peru i tu jest dostepna tylko zwykla biala. Osobno dostepne sa p prazone zarodniki pszenne i otreby, czy przy wypiekach zmiesznie ich z biala maka ma jakikolwiek sens i czy zadziala?
pyt2 Co to jest syrop z agawy i czym go mozna zastapic? o jakiej (mniej wiecej) jest konsystencji.
ogromne dzieki

Mar
Mar
8 lat temu

Idealne, Lu będzie zachwycona bo marchewkowe uwielbia, ale z kokosem nie jadła jeszcze:)

biały lis
8 lat temu

Pychota! Już myśle o kolejnym bo tylko okruszki zostały ;]

Mama Alergika
8 lat temu

Świetny przepis na merchewkowe ciasto. Wypróbuję, ale wiórki zastąpię migdałowymi płatkami:), zamiast sody;kamień winny. Dziękuję za inspirację

dzieckoziemi
8 lat temu

Nie mam octu jabłkowego – czy on jest niezbędny? Można go zastąpić czymś bardziej dostępnym na rynku?

honey
8 lat temu

właśnie jemy – cała rodzinka zachwycona! pyyycha!!! :)))))))
kolejny rewelacyjny przepis, który będzie moim ulubionym
DZIĘKI WIELKIE! 🙂 POZDRAWIAMY

Katashyna
8 lat temu

Super. Mam w domu małego alergika i ciągle mam problem z przygotowaniem jakiegoś smakołyku. Na pewno coś tu dla siebie znajdę, a na święta na pewno będzie właśnie to ciasto, tylko my używamy mąki żytniej, również pełnoziarnistej, mam najdzieje, że wyjdzie 🙂 Pozdrawiam

gruszka
8 lat temu

Ciasta marchewkowe są świetne, szczególnie w sezonie na opalanie. Olej rzepakowy (nie wiem czy ryżowy też) jest też bogaty w betakaroten, więc dobrze wpływa na skórę 🙂

Dagmara
Dagmara
7 lat temu

Wygląda przepysznie. A czy zamiast mleka sojowego można dodać mleko kokosowe?

trackback

[…] Ciasto marchewkowe każdy zna i pewnie każdy lubi. Na blogu znajdziecie dwa przepisy na ten wypiek. Pierwszy to przepis na niewegańskie ciasto marchewkowe  bez cukru tu (klik), a drugi  na ciasto marchewkowo-kokosowe (klik). […]

Bietka
Bietka
5 lat temu

Witam,
ciasto zrobiłam już dwa razy i dwukrotnie wyszło przepyszne:)
Dziękuję za przepis.

Bietka

Magda Gembacka
Magda Gembacka
5 lat temu
Reply to  Bietka

Bardzo proszę. Cieszę się, że ciasto smakuje 🙂

trackback

[…] zawsze ten sam tort. Piekłam wegańskie ciasto marchewkowo – kokosowe z przepisu Ammniam KLIK i dekorowałam solidnie kokosową bitą śmietaną od Matki Weganki KLIK. Zależało mi na […]

Katarzyna Gąska
Katarzyna Gąska
4 lat temu

Ciasto wygląda oblednie i jutro będę go robić 🙂 mam pytanie czy należy ciasto piec krócej jeśli będę piekła w tortownicy o średnicy 25cm? Niestety nie mam innej 🙁

Magda Gembacka
Magda Gembacka
4 lat temu

Ciasto na pewno będzie niższe. Czas pieczenia, mniej więcej będzie taki sam. A może zrób to ciasto z 1 1/2 porcji 🙂 ?

Katarzyna Gąska
Katarzyna Gąska
4 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

Bardzo dobry pomysł – dziękuję 🙂 dam później znać jak wyszło 🙂
P.S. Ślicznego masz synka 🙂

Katarzyna Gąska
Katarzyna Gąska
4 lat temu

Potwierdzam ciasto jest meeega <3

Katarzyna Möck
Katarzyna Möck
4 lat temu

Niedawno skusiłam się na to ciacho i … zakalec, smakuje nieźle mimo wszystko, dlatego wciąż chcę próbować, wierzę, że może smakować lepiej 😉 Wprawdzie trochę zmodyfikowałam przepis lekko, tj. zamiast syropu z agawy zmiksowałam migdały bardzo miękkie z mlekiem z owsa, konsystencja była lekko gęstawa lejąca się, ach i zamiast octu z jabłek, dodałam octu winnego, no i klapa. Sody dodałam ile należy, a mimo to nie wyrosło, moim zdaniem wg przepisu jest jej za dużo, wyczuwalna w cieście. Może powinnam zacząć od pytania, jaką pojemność ma Pani szklanka? Ups, a może to moje pytanie jest równe z tym “to… Czytaj więcej »

Magda Gembacka
Magda Gembacka
4 lat temu

Kasiu, ciacho pewnie nie wyszło z powodu tych Twoich zmian. Spróbuj zrobić następnym razem według przepisu, zamiast syropu z agawy można dodać syrop klonowy. Ciasto przed pieczeniem nie jest lejące, raczej gęste 🙂 Pozdrawiam serdecznie.

Jaśmina
Jaśmina
3 lat temu

Hej! Czy można mąkę orkiszową zastąpić jakąś bezglutenową? Jaką?

Magda Gembacka
Magda Gembacka
3 lat temu
Reply to  Jaśmina

Moża podobno mąką gryczaną, chociaż może jej smak być wyczuwalny. Może lepiej pomieszać gryczaną i owsianą bezglutenową ?

34
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x