fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
34 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
margot
12 lat temu

Wow!!!

Anka
12 lat temu

Bez wagi jest super!!! kto lubi wazyc?:)
Mam tylko jedno pytanie, podchodzilam juz raz do marchewkowego i przypalalo mi sie gora. Jak ustawic piekarnik, zeby bylo dobrze, termoobieg, czy bez? grzanie gora i dolem, dolem gora z boku?:) Dzieki z gory za odpowiedz:)

Kasia
12 lat temu

Czy można użyć mąki gryczanej?

Kasia
12 lat temu

Czy można zamienić mąkę orkiszową na gryczaną? Próbował ktoś?

A.
A.
12 lat temu

Super, moje smaki. Czy syrop z agawy można zastąpić płynnym miodem? Jego cena mnie zabija…

Elvi
12 lat temu

Przepis jest bez jaj, czy zapomniano wspomniec?;)

martyna
12 lat temu

czym mozna zastapic make orkiszowa i w ogole jakakolwiek make razowa? Mieszkam w Peru i tu jest dostepna tylko zwykla biala. Osobno dostepne sa p prazone zarodniki pszenne i otreby, czy przy wypiekach zmiesznie ich z biala maka ma jakikolwiek sens i czy zadziala?
pyt2 Co to jest syrop z agawy i czym go mozna zastapic? o jakiej (mniej wiecej) jest konsystencji.
ogromne dzieki

Mar
Mar
12 lat temu

Idealne, Lu będzie zachwycona bo marchewkowe uwielbia, ale z kokosem nie jadła jeszcze:)

biały lis
12 lat temu

Pychota! Już myśle o kolejnym bo tylko okruszki zostały ;]

Mama Alergika
12 lat temu

Świetny przepis na merchewkowe ciasto. Wypróbuję, ale wiórki zastąpię migdałowymi płatkami:), zamiast sody;kamień winny. Dziękuję za inspirację

dzieckoziemi
12 lat temu

Nie mam octu jabłkowego – czy on jest niezbędny? Można go zastąpić czymś bardziej dostępnym na rynku?

honey
12 lat temu

właśnie jemy – cała rodzinka zachwycona! pyyycha!!! :)))))))
kolejny rewelacyjny przepis, który będzie moim ulubionym
DZIĘKI WIELKIE! 🙂 POZDRAWIAMY

Katashyna
12 lat temu

Super. Mam w domu małego alergika i ciągle mam problem z przygotowaniem jakiegoś smakołyku. Na pewno coś tu dla siebie znajdę, a na święta na pewno będzie właśnie to ciasto, tylko my używamy mąki żytniej, również pełnoziarnistej, mam najdzieje, że wyjdzie 🙂 Pozdrawiam

gruszka
12 lat temu

Ciasta marchewkowe są świetne, szczególnie w sezonie na opalanie. Olej rzepakowy (nie wiem czy ryżowy też) jest też bogaty w betakaroten, więc dobrze wpływa na skórę 🙂

Dagmara
Dagmara
11 lat temu

Wygląda przepysznie. A czy zamiast mleka sojowego można dodać mleko kokosowe?

trackback

[…] Ciasto marchewkowe każdy zna i pewnie każdy lubi. Na blogu znajdziecie dwa przepisy na ten wypiek. Pierwszy to przepis na niewegańskie ciasto marchewkowe  bez cukru tu (klik), a drugi  na ciasto marchewkowo-kokosowe (klik). […]

Bietka
Bietka
9 lat temu

Witam,
ciasto zrobiłam już dwa razy i dwukrotnie wyszło przepyszne:)
Dziękuję za przepis.

Bietka

Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  Bietka

Bardzo proszę. Cieszę się, że ciasto smakuje 🙂

trackback

[…] zawsze ten sam tort. Piekłam wegańskie ciasto marchewkowo – kokosowe z przepisu Ammniam KLIK i dekorowałam solidnie kokosową bitą śmietaną od Matki Weganki KLIK. Zależało mi na […]

Katarzyna Gąska
Katarzyna Gąska
9 lat temu

Ciasto wygląda oblednie i jutro będę go robić 🙂 mam pytanie czy należy ciasto piec krócej jeśli będę piekła w tortownicy o średnicy 25cm? Niestety nie mam innej 🙁

Magda Gembacka
9 lat temu

Ciasto na pewno będzie niższe. Czas pieczenia, mniej więcej będzie taki sam. A może zrób to ciasto z 1 1/2 porcji 🙂 ?

Katarzyna Gąska
Katarzyna Gąska
9 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

Bardzo dobry pomysł – dziękuję 🙂 dam później znać jak wyszło 🙂
P.S. Ślicznego masz synka 🙂

Katarzyna Gąska
Katarzyna Gąska
9 lat temu

Potwierdzam ciasto jest meeega <3

Katarzyna Möck
Katarzyna Möck
8 lat temu

Niedawno skusiłam się na to ciacho i … zakalec, smakuje nieźle mimo wszystko, dlatego wciąż chcę próbować, wierzę, że może smakować lepiej 😉 Wprawdzie trochę zmodyfikowałam przepis lekko, tj. zamiast syropu z agawy zmiksowałam migdały bardzo miękkie z mlekiem z owsa, konsystencja była lekko gęstawa lejąca się, ach i zamiast octu z jabłek, dodałam octu winnego, no i klapa. Sody dodałam ile należy, a mimo to nie wyrosło, moim zdaniem wg przepisu jest jej za dużo, wyczuwalna w cieście. Może powinnam zacząć od pytania, jaką pojemność ma Pani szklanka? Ups, a może to moje pytanie jest równe z tym „to… Czytaj więcej »

Magda Gembacka
8 lat temu

Kasiu, ciacho pewnie nie wyszło z powodu tych Twoich zmian. Spróbuj zrobić następnym razem według przepisu, zamiast syropu z agawy można dodać syrop klonowy. Ciasto przed pieczeniem nie jest lejące, raczej gęste 🙂 Pozdrawiam serdecznie.

Jaśmina
Jaśmina
7 lat temu

Hej! Czy można mąkę orkiszową zastąpić jakąś bezglutenową? Jaką?

Magda Gembacka
7 lat temu
Reply to  Jaśmina

Moża podobno mąką gryczaną, chociaż może jej smak być wyczuwalny. Może lepiej pomieszać gryczaną i owsianą bezglutenową ?

34
0
Would love your thoughts, please comment.x