fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
18 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Gabka
12 lat temu

Piękne! Widzę je na takie rustykalnej choince z samymi naturalnymi ozdobami 🙂

margot
12 lat temu

Magdalena , to są najpiękniejsze pierniki jakie widziałam (znalazłam w internecie ich stronę) i te z sklepu i te twoje z wskazaniem na twoje ,że jeszcze piękniejsze
Kochana a z jakiego ciasta robisz , bardzo proszę o przepis , bardzo , bardzo , bardzo

forum kulinarne
12 lat temu

Wyglądają przepięknie!

ika
ika
12 lat temu

Rozkoszne bałwanki, prześliczne aniołki, ale ciuchcia jest number one 🙂
Dziękuję za inspirację!

amaranthrose
12 lat temu

Podobają mi się pierniczki udekorowane w taki sposób:)

Emilia
Emilia
12 lat temu

Super! Ja nauczyłam sie od mamy posypywać pierniki naturalnymi ziarenkami: pokruszonymi orzechami i migdałami, słonecznikiem, sezamem i jeszcze siemieniem lnianym, też fajne ziarenka 🙂

honey
12 lat temu

No właśnie, ja też bym ogromie poprosiła o przepis a ciasto piernikowe! 🙂
Wdzięczna będę niesłychanie!

Przepis
12 lat temu

Ja tez bardzo, bardzo prosze o przepis… Nigdy jeszcze nie robilam pierniczkow, a moje pociechy sie dopominaja 🙂

Ewa
Ewa
12 lat temu

Super te ozdoby są! Wypróbuję przepis na kolejnej porcji pierniczków:) tymczasem podaję mój, sprawdzony w tym roku – piekłyśmy pierniczki w dużym babskim gronie i wyszły super – zdrowe, pyszne, kruchutkie – polecam! Składniki: 500 g mąki pszennej pełnoziarnistej (typ 2000 lub 1850) 1 i 1/2 łyżki sody 2 jajka 340 g miodu 4 łyżki oleju i 3 łyzki wody 50 gram posiekanych orzechów 30 gram skórki cytrynowej przyprawa do piernika – 3 płaskie łyżeczki Mąkę mieszamy z sodą i przyprawą do piernika. Jajka ucieramy z miodem do białości. Masę miodowo – jajeczną łączymy z mąką, dodajemy wodę, olej i… Czytaj więcej »

Magdalena
12 lat temu

No ale po kiego mi piernik, którego zjeść się nie da? Marnotrawstwo.

margot
12 lat temu

Magdalena, dziękuję :)))
A te drugie tez tak będziesz dekorować?

Ula
Ula
12 lat temu

Co byś poradziła w przypadku, kiedy pierniki zostały już upieczone? Jak „dokleić” do nich ziarenka?

Kasia
12 lat temu

Ahh, powiedzcie mi, skąd zdobyć takie foremki..!? W kształcie bałwana, lokomotywy, anioła, itd? To pytanie głównie do autorki tych pięknych wypieków ze zdjęcia: gdzie można kupić takie formy? W przeciętnych marketach wybór jest nie powiem jaki.

18
0
Would love your thoughts, please comment.x