fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
14 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
gruszka
11 lat temu

Wspaniałe! 🙂 Uwielbiam smażoną cukinię, więc zajadałbym się ze smakiem. A na jakim oleju smażysz? Bo ponoć do smażenia najlepszy jest rzepakowy rafinowany – wytrzymuje wysokie temperatury i nie przypala się tak łatwo.

Domowe Wypieki
11 lat temu

Bombowe !! 🙂

margot
11 lat temu

Ja robiłam bardzo podobne cukinie i moi mali goście co,,nienawidzą cukinii” zjadali w takim tempie ,że ja nie nadążyłam smażyć:D
Bardzo apetyczne foty , oj bardzo

Emma
11 lat temu

Dawno nie robiłam takiej cukinii, a bardzo zawsze mi smakowała. Muszę wrócić do starych przepisów chyba 🙂 Dzięki za przypomnienie

margot
11 lat temu

tyle samo maki białej i kukurydzianej , sól , trochę przypraw i woda, na bardzo rzadkie ciasto w to maczam cieniutkie plasterki i smażę lub ciasto z maki ciecierzycy , wody , soli i przypraw , tez bardzo rzadkie ciasto

Mamorki
10 lat temu

Czy można zamiast wody gazowanej, dać normalną? Nie pijamy takiej, bo nie mogę, a zastanawiam się, czy zrobi to sporą różnicę w konsystencji ciasta? 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
10 lat temu
Reply to  Mamorki

Tak, jak najbardziej. Konsystencja ciasta będzie taka sama. Woda gazowana nieco spulchnia dodatkowo ciasto, ale bez niej też będzie okej.

trackback

[…] to jedno z moich ulubionych letnich warzyw. Lubię ją w różnych postaciach np. smażoną w cieście naleśnikowym, w formie placuszków, dżemu, albo nadziewaną kaszą gryczaną i kurkami. Do tej pory nie […]

trackback

[…] Uwielbiam ją w duecie z czosnkiem. Na przemian robię więc cukiniową zupę, makaron, albo cukinię w cieście. I wymyśliłam jeszcze taką oto cukiniową przekąskę – […]

14
0
Would love your thoughts, please comment.x