fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
9 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
foodmania
9 lat temu

genialny pomysł!

kikimora
9 lat temu

Robię taki czasem z samych migdałów. Staram się w niewielkich ilościach, bo jego obecność grozi wyjadaniem łyżką prosto z pojemnika 😀

margot
9 lat temu

Uwielbiam przeróżne wersje tego parmezanu , twój jeszcze Magda tak pięknie pokazany .
Ja Madziu za krowim czy kozim nabiałem nie przepadam ( no może masło jedynie) ale wszelakie domowe wegańskie podróby to inna inność -uwielbiam

trackback

[…] się genialnie do wegańskich odpowiednikach sera, np. parmezanu z migdałów i orzechów nerkowca: klik. Do tego są bardzo bogatym źródłem witamin z grupy B (bezcennych na diecie wegańskiej) oraz […]

trackback

[…] Składniki: pęczek zielonych szparagów, pęczek rzodkiewek, 6-8 ziemniaków, 2 – 3 garści świeżego szpinaku, 3 ząbki czosnku, sok z cytryny, oliwa z oliwek, sól, pieprz, wegański parmezan. […]

Mamorki
7 lat temu

Można bez płatków drożdżowych, prawda? Nigdzie takowych nie potrafię znaleźć u siebie 🙂 Sól morska czy himalajska też da radę? 🙂
uściski! Diana

Magda Gembacka
Magda Gembacka
7 lat temu
Reply to  Mamorki

Płatki drożdżowe dodają takiego serowego posmaku. Bez nich też można zrobić taki parmezan, ale smak będzie nieco inny.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x