Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

9
Dodaj komentarz

avatar
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Magda GembackaMamorkiWIosenna sałatka pełna zdrowia | Ammniam12 przypraw z całego świata i ich zastosowanie w kuchni roślinnej | roslinnepychotkiMagda Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
foodmania
Gość

genialny pomysł!

kikimora
Gość

Robię taki czasem z samych migdałów. Staram się w niewielkich ilościach, bo jego obecność grozi wyjadaniem łyżką prosto z pojemnika 😀

margot
Gość

Uwielbiam przeróżne wersje tego parmezanu , twój jeszcze Magda tak pięknie pokazany .
Ja Madziu za krowim czy kozim nabiałem nie przepadam ( no może masło jedynie) ale wszelakie domowe wegańskie podróby to inna inność -uwielbiam

trackback

[…] się genialnie do wegańskich odpowiednikach sera, np. parmezanu z migdałów i orzechów nerkowca: klik. Do tego są bardzo bogatym źródłem witamin z grupy B (bezcennych na diecie wegańskiej) oraz […]

trackback

[…] Składniki: pęczek zielonych szparagów, pęczek rzodkiewek, 6-8 ziemniaków, 2 – 3 garści świeżego szpinaku, 3 ząbki czosnku, sok z cytryny, oliwa z oliwek, sól, pieprz, wegański parmezan. […]

Mamorki
Gość

Można bez płatków drożdżowych, prawda? Nigdzie takowych nie potrafię znaleźć u siebie 🙂 Sól morska czy himalajska też da radę? 🙂
uściski! Diana

Magda Gembacka
Gość

Płatki drożdżowe dodają takiego serowego posmaku. Bez nich też można zrobić taki parmezan, ale smak będzie nieco inny.