Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

10
Dodaj komentarz

avatar
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Magda GembackaKateGosiaDaria.Klaudia Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Klaudia
Gość

Jak tylko znudzi mi się kalafior z bułką to biorę się za Twój przepis, bo jeszcze żaden mnie nigdy nie zawiódł, a zdjęcia są przepiękne! 🙂

Daria.
Gość

jadam jak najczęściej, jest sezon to korzystam, a w smaku pieczonego kalafiora po prostu się zakochałam 🙂 zazwyczaj polewam tahini, ale koniecznie spróbuję też z kawałkami orzechów 🙂

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Ja też kocham pieczony kalafior miłością wielką 🙂

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Dziękuje Klaudio za miłe słowa. Jak wypróbujesz to koniecznie daj znać, czy Ci smakował ten kalafior 🙂 Pozdrawiam

Gosia
Gość
Gosia

Dzień dobry! Chciałam się zapytać o olej którego używamy w tym przepisie do pieczenia. Czy olej kokosowy będzie ok ? Po przeczytaniu książki “Cud oleju kokosowego” staram się nie używać innych tłuszczy (oprócz oleju kokosowego i coraz rzadziej masła klarowanego) do smażenia/pieczenia. Czasami zdarza mi się użyć oliwy z oliwek. Jak to jest z tym olejem kokosowym z punktu widzenia weganina? Jeść go czy nie jeść ?

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Cześć Gosiu, jak najbardziej możesz użyć w tym przepisie oleju kokosowego. On rzeczywiście najlepiej ze wszystkich nadaje się do pieczenia i smażenia, bo najlepiej znosi wysoką temperaturę ( jest tłuszczem nasyconym). Z uwagi na to, że jest to tłuszcz nasycony, nie powinno być go w diecie za dużo. W przepisie jest olej ryżowy lub rzepakowy ( które są tłuszczami jednonienasyconymi) i jeśli temperatura nie przekracza 200 C można ich używać.

Kate
Gość
Kate

Czy orzechy laskowe można zastąpić orzechami włoskimi?

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Tak, można jak najbardziej 🙂

Kate
Gość
Kate

Zrobiłam, jest przepyszna! 🙂

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Super. Cieszę się, że smakowała 🙂