Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

4
Dodaj komentarz

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
kubekzaankaGosiadzieckoziemi Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
dzieckoziemi
Gość

Na początku sądziłam, że to zbyt prosta potrawa i nic ciekawego w niej nie znajdę, ale spróbowałam i bardzo mi smakowało. 🙂 Doskonale łączy się z surówką z selera, którą zresztą też robiłam po raz pierwszy. Zajadał się i mąż i synek. 🙂

Gosia
Gość
Gosia

Jaka ilość wody jest potrzebna? Robiłam już to danie 2 razy i za każdym razem muszę w trakcie gotowania dolewać.

zaanka
Gość
zaanka

…a ja gotuje ryż w kombu Dodatkowo “wzmaniam” ryż o wartości odżywcze wodorostami morskimi. Sama tak wymyśliłam i jestem z siebie BARDZO dumna 🙂 Pozdrawiam serdecznie Autorkę bloga i czytelników. Bardzo lubię tu bywać.

kubek
Gość
kubek

W kuchni arabskiej to jest baza wyjściowa do dania co się zowie “Megadarra”. Po moich poprawkach, to wygląda mniej więcej tak(podaję z głowy); 200g ryżu ugotować (nie rozgotować), 200g soczewicy namoczyć, ugotować w minimalnej ilości wody koniecznie z dużą ilością mielonego ziela angielskiego (jak na pierwszy raz 1 czubata łyżeczka), w międzyczasie zezłocić na oliwie pokrojone w długie pióra 2 duże cebule (lub więcej jak kto lubi – jeśli nie solimy poprzednich rzeczy to dla kontrastu mocniej solimy cebulę). Ryż dodać do soczewicy i odparować nadmiar płynu, ryż przejmie trochę aromat ziela ang. Wymieszać z większością cebuli, resztą okrasić plus… Czytaj więcej »