Raw babeczki marchewkowe z obłędnym kremem z orzechów makadamia
Na weekend mam dla Was kolejny słodki przepis, a co 🙂 Tym razem ruda marchewka w towarzystwie bakalii i aromtycznych przypraw. Deser dla tych, którzy nie mają piekarnika 😉
Ciasto marchewkowe każdy zna i pewnie każdy lubi. Na blogu znajdziecie dwa przepisy na ten wypiek. Pierwszy to przepis na niewegańskie ciasto marchewkowe bez cukru tu (klik), a drugi na ciasto marchewkowo-kokosowe (klik).
Tym razem mam dla Was przepis na marchewkowe babeczki, w wersji surowej, czyli raw. Babeczki są pyszne i bardzo sycące. A krem z orzechów makadamia jest po prostu obłędny ! Wspaniały również do naleśników i innych deserów. Orzechy makadamia są pyszne. Uwielbiam ich szlachetny, delikatny, maślany smak. Cudo ! Niestety to chyba najdroższe orzechy, dlatego nie kupuję ich zbyt często.
A babeczki można oczywiście dowolnie modyfikować – marchewkę zamienić na dynię, orzechy włoskie i/ lub migdały zastąpić innymi ulubionymi orzechami np. laskowymi. Natomiast krem można zrobić z migdałów lub nerkowców. Każda wersja będzie przepyszna. Spróbujcie koniecznie.
[sp_recipe]
coś mi się tak wydaje, że pokochałabym je od pierwszego kęsa! fantastyczny pomysł 🙂
Nie przepadam szczególnie za orzechami macadamia, ale przerobione na kremik muszą być naprawdę spoko!
Obłędnie się prezentują , wow
p.s Magda robiłam na wczoraj te twoje kokosowe z marchewką , też rewelacja
Ooo Ala upiekłaś marchewkowo-kokosowe ? Super. Bardzo się cieszę, że Ci smakowało 🙂
Marta, krem jest super, mi bardzo smakuje 🙂 Ale jeśli nie przepadasz za tymi orzechami to krem niekoniecznie będzie dla Ciebie obłędny 😉
Daria, ja pokochałam 🙂
„Foremki włożyć do zamrażalnika na 30 godziny lub do lodówki na około 2 godziny.”
W sensie 30 minut w zamrażarce lub 2 godziny w lodówce?
Kasiu, dokładnie. Już poprawiłam 🙂
Genialny przepis, wyszly rewelacyjnie. Nie pieke zadnych ciast, ani innych slodkosci, bo nigdy mi nic nie wychodzi, ale to wyszlo rewelacyjnie. Moj 2,5 syn je uwielbia, a zazwyczaj gardzi moimi super zdrowymi, bezglutenowymi cudami! Dziekuje!
Agato, super, bardzo się cieszę !!! 🙂
pysznosc!!! z masy uformowalam kuleczki, ktore maczalismy w kremie z nerkowcow;)
😀 Cieszę się, że smakowało 🙂
[…] raw babeczki marchewkowe z kremem z orzechów makadamia. […]