Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 
Powiadomienia
Powiadom o
guest
18 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Daria.
4 lat temu

nie umiem się doczekać lepienia świątecznych pierogów, a te są niczym przedsmak tego co w najbliższym czasie będzie 🙂

Gosia
Gosia
4 lat temu

ojej to musi byc pyszne, na pewno wyprobuje i napisze:-))

Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  Daria.

Oj ja też nie. Dlatego już teraz lepię 😉

Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  Gosia

Spróbuj i daj koniecznie znać czy smakowały
🙂

Margot
Margot
4 lat temu

U mnie rodzina pierogożerna , a ja uwielbiam pierogi nie tylko jeść , ale i lepić 😀 Coś czuje ,że może to być hit w mojej rodzinie jak im takich nalepię i nagotuję, bo twoje Madziu tak apetycznie wyglądają

Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  Margot

Dzięki Alu. U mnie też rodzina pierogożerna 🙂 Jak byś je zrobiła to daj znać czy smakowały 🙂

ekomama
4 lat temu

Wyglądają bardzo smakowicie 🙂 mam zamiar je zrobić dla mojego męża który pierogi uwielbia. Mam tylko pytanie czy nie trzeba moczyć soczewicy? W swojej kuchni używam głównie soczewicy czerwonej więc nie do końca wiem jak to jest z innymi kolorami? 🙂

Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  ekomama

Soczewicę można namoczyć na około 30 minut. Wtedy skroci to nieco czas gotowania 🙂 Pozdrawiam.

Monika Ka
Monika Ka
4 lat temu

Chciałam zapytać jak jest z tymi pieczarkami. Dzieciom grzybów oczywiście się nie podaje, ale pieczarki są dużo delikatniejsze, ale czy można je tak wcześnie podawać? Mam 15 miesięcznego synka i jeszcze nigdy nie próbował pieczarek bo myślałam, że to za wcześnie. Pierogi wyglądają wspaniale 🙂 na pewno niebawem je wypróbuję.

Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  Monika Ka

Moniko, pieczarki można podawać dzieciom po 12 m. ż. tak że możesz śmiało podać swojemu synkowi. Zacznij tylko od małych ilości i obserwuj jak zareaguje. Pozdrawiam

Monika Ka
Monika Ka
4 lat temu

Dziękuję za odpowiedź. W takim razie spróbujemy wprowadzać pieczarki 🙂 no i oboje będziemy mogli wypróbować przepis na pierogi 🙂

Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  Monika Ka

Super. Koniecznie daj znać czy Wam smakowały 🙂 Pozdrawiam.

ekomama
4 lat temu

zrobiłam i zjedliśmy wczoraj 🙂 bardzo nam smakowało 🙂 fajny przepis dla wegetarian którzy jednak trochę tęsknią za mięsem, bo chyba przez ten majeranek, wydawało nam się że jemy pierogi z mięsem 🙂 pozostały farsz zjedliśmy z chlebem. poza tym duży plus za to, że farsz wyszedł na tyle suchy, że bez problemu kleiłam pierogi ( a cierpliwości do tego nie mam 🙂 Polecam 🙂

Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  ekomama

Dziękuję za wspaniałą wiadomość. Cieszę się, że pierogi smakowały 🙂 Pozdrawiam serdecznie.

www.lepetitmimi.wordpress.com
www.lepetitmimi.wordpress.com
4 lat temu

kurcze, świetny przepis! w życiu nie wpadłabym na taki pomysł na farsz 🙂 od dawna obserwuję i podczytuję przymierzając się do tych przepisów.. nie jestem wege, jednak od jakiegoś czasu staram się trzymać jako taki balans w kuchni i doprowadzać do sytuacji w której w tygodniu jemy więcej dań bezmięsnych, niż tych z mięsem 🙂
ale co do pierogów.. na razie zrobię chyba tylko farsz i użyję jako pasty na kanapki, bo niestety mój mąż jest bezglutenowy, a mnie przeraża zrobienie bezglutenowych pierogów…

Oanielska
Oanielska
4 lat temu

Z całą rodziną jesteśmy właśnie po tej pierogowej wyżerce. Smakowało wszystkim bez wyjątku! Ciasto i farsz niebo w gębie! Pozdrawiam Olga

Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  Oanielska

Dzięki za wspaniałą informację 🙂 Pozdrawiam.

Magda Gembacka
4 lat temu

Nie mam niestety przepisu na pierogi bezglutenowe, ale w sieci łatwo je znajdziesz 🙂 Może warto spróbować 🙂

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x