Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 
Powiadomienia
Powiadom o
guest
27 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
margot
8 lat temu

wiedziałam ,ze będą fajne ,ale one są jeszcze fajniejsze niż sadziłam
a jakie zdjęcia , cudo

http://mamaalergikagotuje.blogspot.com/

Pierożki wyglądają pysznie. Nie pomyślałam jeszcze o takim apetycznym zestawieniu. Będą dla mnie inspiracją!

margot
8 lat temu

wspanaiłe!!!!!!

Magda
8 lat temu

Pochodze z rodziny pierogozercow i oczywiscie ten przepis koniecznie musial byc wyprobowany. Pierogi wyszly jeszcze lepsze niz moznaby sie po niech spodziewac…a moj brat stwierdzil ze te sa nawet lepsze od tych bozonarodzeniowych a to naprwde duzy komplement. Dzieki za swietny przepis…Pozdrawiam.

Mona
8 lat temu

Proszę mi powiedzieć ile +- pierogów wychodzi z tego przepisu?

Andzia
6 lat temu

Mam pytanie ile potrzeba wrzątku na 200g mąki?Pytam bo nie chce robić dużo a nie ma podanej ilości wody.

trackback

[…] krótko – zapraszam na pasztet. Jeśli znacie i lubicie te oto pierożki, pasztecik również pokochacie. Jeśli natomiast nie mieliście jeszcze okazji spróbować […]

Magda
Magda
6 lat temu

Przepis brzmi pysznie, chetnie bym zrobiła – a czy byłabys w stanie podać w przybliżeniu wagowo ile wychodzi tej kapusty i pomidorów? Z góry dzięki, jesli to możliwe 🙂

Magda
Magda
6 lat temu

hehe 😉 będę bardzo wdzięczna… pojęcia nie mam, ile tej kapusty kupić 😉
Będę musiała stoczyć batalię z mężem – wg niego jedyne słuszne pierogi, to ruskie 😀

PaulaT.
PaulaT.
5 lat temu

przepiekne zdjecia!
zbieram juz pomysły na święta, w zeszłym robiłam klasyczne pierogi z kapustą i grzybami, jesli dobrze pamiętam z tego http://www.gwiazdywkuchni.pl/Przepis,pierogi-z-kapusta-i-grzybami.php ale Twoje mnie zachwyciły! i jeszcze suszone pomidory!! wspomnienie urlopu w Toskanii, w której się totalnie zakochałam… fantastyczny pomysł, w ogóle nowość dla mnie, bo nie robiłam ciasta z razowej mąki i bez jajka… ale się rodzinka zdziwi bo Twoje wyglądają na normalne, ze zwykłej (chyba, że to wina mojego monitora 😉 ) no to wyzwanie przede mną 🙂 ależ się cieszę na te suszone pomidorki! :DDD pozdrawiam serdecznie!

Kasia
Kasia
4 lat temu
Reply to  margot

Madziu, czy można do pierogów wykorzystać pomidory suszone, które nie były w oliwie?

Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  Kasia

Kasu, można. Trzeba je tylko wcześniej namoczyć w wodzie, aby były mięciutkie.

Kasia
Kasia
4 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Trafiłam na Twój blog zupełnie przypadkiem, lecz pozwól, że zagoszczę tu na dłużej. Świetne przepisy… Od ponad roku wraz z rodzinką (córka lekko się buntuje – 14 lat, taki wiek…) zmieniłam diametralnie sposób odżywiania. Twoje przepisy już znalazły się w moim segregatorze, teraz muszę wprowadzić je w życie. Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za inspiracje.

Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  Kasia

Super Kasiu. Zapraszam na bloga jak najczęściej 🙂

Adrienne
Adrienne
4 lat temu

pyszne! zrobiłam. zjedliśmy z Mężem ze smakiem!

Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  Adrienne

Super ! 🙂

trackback

[…] przepisów. Sięgam np. do zdrowych przepisów z bloga ammniam.pl  . I właśnie niedawno robiłam pierogi z kapustą kiszoną i suszonymi pomidorami z tego bloga. Zostało mi trochę ciasta na pierogi, więc wsadziłam je do lodówki. Po […]

AJS
AJS
3 lat temu

Może ma ktoś jakiś pomysł, czym zastąpić kminek w pierogach, czy może tylko go pominąć? Do wielu produktów juz przekonałam męża, ale kminek wyczuje na kilometr i nie zje :/

Laura
Laura
1 rok temu

Czy można zrobić z mąki orkiszowej jasnej, np typ 650 lub 400?Chodzi mi o to czy wyjdą bo nie mam zadnego doswiadczenia w robieniu pierogow …

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x