Pieczone ziemniaki faszerowane grzybami
Przedstawiam Wam danie wigilijne, które wywodzi się z tradycji świątecznych rodziny mojego męża. Pierwszy raz jadłam je jakieś 10 lat temu i od pierwszego kęsa pokochałam 🙂
Przepis zmieniłam na swoją modłę. W oryginale, ziemniaki zapieka się w śmietanie. Ja uczyniłam z tego wersję wegańską – zdrowszą i mniej tuczącą 😉 Mam nadzieję, że będzie Wam smakować 🙂
Ja robię bardzo podobne ziemniaki , ale nie na święta
Bardzo apetyczne zdjęcie
Alcia, a jak robisz ? 🙂
A czy mogą być zamiast grzybów, pieczarki po prostu?
Tak, pieczarkowa wersja też będzie bardzo dobra. Dobry pomysł 🙂
Smakują pewnie tak dobrze jak wyglądają 🙂 Kolejny raz potwierdza się to, że ziemniak to świetne warzywo do kulinarych eksperymentów.