Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

36
Dodaj komentarz

avatar
14 Comment threads
22 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
MagdaJoannaElwiraAgnieszkaMagda Gembacka Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
margot
Gość
margot

Cudo Madzia ten twój jagielnik , chętnie bym się wprosiła na kawałek lub dwa

Magda Gembacka
Gość

Alcia, zapraszam 🙂 W końcu musimy się przecież spotkać 🙂

margot
Gość
margot

Magda nie kuś 😀

Magda Gembacka
Gość

🙂

Kasia K.
Gość

Zrobiłam! Właściwie od początku wszystko szło nie tak, więc się nawkurzałam i byłam pewna, że będzie katastrofa. Bo mleczko po 2 dobach w lodówce nie wytworzyło “części stałej” (eko z rossmanna, nie polecam!). Bo z części płynnej coś się udało ubić, ale nie przypominało to bitej śmietany. Bo się kokos przyjarał…. Bo blender nijak nie chciał zmiksować na gładką masę i trzeba było blendować “żyrafą”. Bo polewa za chiny nie chciała wyjść gęsta i trzymałam ją na płycie z pół godziny. W końcu – bo goście mieli przyjść po południu, a ja robiłam je rano, bo nie doczytałam o potrzebie… Czytaj więcej »

Magda Gembacka
Gość

Kasiu, to najbardziej emocjonujący i trzymający w napięciu komentarz jaki otrzymałam. Uff… cieszę się, że ciasto smakowało. A ten spód to mój najlepszy jaki do tej pory zrobiłam 🙂 Ściskam

Kamila
Gość
Kamila

Fantastyczny przepis. Ciasto smakuje wszytkim, domowikom, znajomym, sąsiadom 😀 przepis wpisuje się na zawsze do domowej książki kucharskiej <3

Magda Gembacka
Gość

Inaczej być nie mogło 🙂 Ciesze się, że przepis ląduje w domowej ksiązce kucharskiej 🙂 Ściskam

Kasia K.
Gość

Hehe. Pomyśl co to się u mnie w domu w trakcie działo 😉

Magda Gembacka
Gość

Oj, wyobrażam sobie 🙂

Marta
Gość
Marta

Witam mam pytanie czemu to nie może być mąka kokosowa tylko uprażone wiórki

Magda Gembacka
Gość

Bo do tej pory robiłam to ciasto tylko z wiórków 🙂 Można byłoby zamienić wiórki na makę kokosową, ale w nieco innej ilości, bo mąka kokosowa bardziej absorbuje płyn niż mąka z wiórków, a więc konsystencja ciasta będzie inna jeśli dodamy jej tyle co mąki z wiórków 🙂 Mąkę kokosową mam, więc niebawem spróbuję zrobić to ciasto z jej udziałem i podam na blogu dokładną ilość 🙂

Marta
Gość
Marta

Ją chce w sobotę robić to ciasto ?
Myślenie polowe mniej i będzie dobrze

Magda Gembacka
Gość

Zatem powodzenia 🙂

trackback

[…] słoneczne ciasto jest pyszne i proste do przygotowania. Spód ma taki jak kokosowy jagielnik, czyli najlepszy jaki udało mi się do tej pory zrobić. Wierzch ciasta można jeszcze posypać […]

Anna
Gość
Anna

Czego można użyć zamiast ksylitolu?

Magda Gembacka
Gość

cukru trzcinowego albo cukru kokosowego

Renik
Gość
Renik

Achhhhh cudo!!!!!!! Mąż nie lubiegłym ciast…. do czasu tego tak było 🙂 Dziękuję za wspaniały przepis!!!!
8

Magda Gembacka
Gość

Bardzo proszę 🙂 Cieszę się, że ciasto smakuje 🙂

Agnieszka Jaszke
Gość
Agnieszka Jaszke

Pyszne ciasto. Mam tylko pytanie co mozna uzyc zamiast polewy czekoladowej? Nie bede miala mozliwosci dobrego przechowania ciasta (zabieram je na piknik) i boje sie ze czekolada stopnieje. Dziekuje 🙂

Magda Gembacka
Gość

Cześć Agnieszko. Zamiast polewy czekoladowej można na wierzchu położyć po prostu świeże truskwki, albo inne owoce, ewentualnie można zmiksować wcześniej namoczone daktyle z kakao i tym posmarować ciasto.

Agnieszka Jaszke
Gość
Agnieszka Jaszke

Super 🙂 Bardzo dziekuje za pomysl!

Magda Gembacka
Gość

Bardzo proszę 🙂 Mam nadzieję, że będzie smakowało 🙂 Udanego pikniku 🙂

Ania L.
Gość
Ania L.

A jakie proporcje na tortownicę 25 cm. Nie mam takiej małej ☹️ A miałam właśnie ciasto robić ☹️

Magda Gembacka
Gość

Najlepiej zrobić to ciasto z 1 1/2 porcji. Powinno być okej.

Katka
Gość
Katka

Ja zatemperowałam czekoladę 😉 Rozpuściłam pół tabliczki z dwoma łyżkami wody kokosowej, po czym zdjęłam z gazu i dodałam jeszcze kilka kawałków. Mieszałam aż się rozpuściły. Wtedy ta czekolada tak szybko nie puszcza :). A samo ciasto wyborne! przepyszne.

Emilia Brzuska
Gość
Emilia Brzuska

Ciasto w smaku pyszne. Nie wiem tylko, co mogłam zrobić źle, że mi się nie ścięło. Pierwszy raz mam taką sytuację z jagielnikiem. Samo mleko kokosowe było dobre, bo po wyjęciu z lodówki ładnie się rozwarstwiło. Nieświadomi goscie dostali krem jaglany w pucharkach i byli zadowoleni ? Na pewno zrobię drugie podejście ?

Magda Gembacka
Gość

Emilio, może za krótko je chłodziłaś ? Ono musi postać w lodówce, najlepiej zostawić je tam na noc.

Agnieszka
Gość
Agnieszka

Przymierzam się zrobić to ciasto, ale nie znajduję żadnej informacji w przepisie, ile ml ma mieć puszka z mlekiem kokosowym? Poza tym chciałam zapytać o konsystencję mleka kokosowego po dobie w lodówce. Ja używam mleka kokosowego Real Thai w kartonie 1000 ml. Czytam, że jest dokładnie takie samo jak z puszek, ale niestety po dobie mleko w lodówce jest tak samo płynne jak było. Czy takie też można użyć?

Elwira
Gość
Elwira

Czym można zastąpić płatki jaglane?

Joanna
Gość
Joanna

Cesc. Czy w sposbie przygotowanie nie brakuje jakiegos punktu? Co zrobic z mlekiem kokosowym?

Joanna
Gość
Joanna

Super. Dziekuje. Juz chlodzi sie w lodowce 😉