Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

21
Dodaj komentarz

avatar
11 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
MagdaKasiamanowceMagda GembackaAga Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Daria.
Gość

idealnie kremowa! jaglana w formie budyniu to jeden z moich śniadaniowych faworytów, a i na deser sprawdza się świetnie 🙂

ekomama
Gość

mam pytanie czy można użyć mleka kokosowego które samemu się zrobiło z wiórków kokosowych? nie miałam okazji pić gotowego mleka kokosowego, bo te do których ja mam dostęp mają dodatki które sprawiają, że od razu odkładam je na półkę sklepową 😉 mam zamiar zrobić wersję z pieczonym jabłkiem – fajne urozmaicenie 🙂

Magda Gembacka
Gość

Można użyć domowego 🙂

Magda Gembacka
Gość

mam dokładnie tak samo 🙂

Aneta
Gość
Aneta

Miseczki “wymiecione do spodu” – mega pyszny deser! Świetny sposób na jaglankę 🙂

Magda Gembacka
Gość

Super. Cieszę się, że smakowało 🙂

emma
Gość
emma

nie lubie kupnego mleka kokosowego, smakuje mi domowe z wiorkow kokosowych. Czy z maki kokosowej tez mozna ugotowac mleko i czy nie orientujesz sie jakie sa proporcje. Mam jeszcze jedno pytanie, co z ta kasza jaglana?jak sie ja przygotowywuje?czesto znajduje roznorodne sposoby; ja najpierw podgrzewam w garnku, potem przeplukuje wrzatkiem i zalewam nim ponownie i tak gotuje

Magda Gembacka
Gość

Emmo, nigdy nie robiłam mleka kokosowego z kokosowej mąki, więc trudno mi powiedzieć co z tego wyjdzie. A jeśli chodzi o kaszę jaglaną to dobrze ją przygotowujesz 🙂 Ja robię dokładnie tak samo, czasem pomijam prażenie w garnku.

esia
Gość
esia

Witam serdecznie,
świetny blog 🙂 Mam pytanie odnośnie kokosowej jaglanki czy można ją przygotować wczesniej i przechowywać?

Magda Gembacka
Gość

Cześć 🙂 Można ją przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce 1-2 dni. Trzeba tylko ją przykryć, żeby nie powstała skorupka. Pozdrawiam.

esia
Gość
esia

Super! Dziękuję za szybką odpowiedź 🙂
Próbuję dalej Twoje przepisy są świetne i przekonują się do nich nawet zagorzali przeciwnicy zdrowego jedzenia. Pozdrawiam serdecznie

Magda Gembacka
Gość

Super! Dobra wiadomość 🙂 POzdrawiam

Agata
Gość
Agata

Witam, mnie jakoś kasza jaglana nie smakuje 🙁 ale może Pani napisać jakiej używa kaszy jaglanej bo podobno kasza kaszy nie równa 🙂 Dziękuje

Daria
Gość
Daria

Pyszna to zamało powiedziane… Przepysznie obłędna jaglanka?

Magda Gembacka
Gość

Super. Takie słowa sa jak miód na moje serce 🙂

Aga
Gość
Aga

Dzień dobry ! Czy jabłka można zastąpić gruszką??? Moje dzieci niestety nie zjedzą jabłka zapiekanego 🙁

Magda Gembacka
Gość

Dzień dobry, oczywiście, że można. Smak będzie nieco inny, ale równie dobry 🙂

manowce
Gość
manowce

jak można zrobić mleko z mąki?! przecież to bez sensu. wyjdzie klej do tapet i na pewno nie będzie to dobrze smakowało.

Kasia
Gość
Kasia

A czy wie Pani jak zrobić mleko kokosowe z pasty kokosowej firmy Krukam? Pozdrawiam