Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

12
Dodaj komentarz

avatar
7 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Magda GembackajustaBLW – moje sprawdzone przepisy, cz. 1 | MAMORKI.comMagdaBasia Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
dzieckoziemi
Gość

Przyznam, że za pierwszym razem mi ta kasza nie podeszła. Wydawała się straszliwie czasochłonna w przygotowaniu, i ten smak jakiś taki nieokreślony… ale po trzecim przygotowaniu (o zjedzeniu) coraz lepiej mi się ją robi i coraz lepiej smakuje. 🙂 Antek też dał się przekonać. 🙂

Dominika
Gość
Dominika

A można prosić przepis na ten eliksir młodości dla mamy? 😉

Kasia
Gość
Kasia

To ulubione mojej córeczki danie odkąd skończyła rocze -więc testowałam wiele wersji. Ostatnia, która najbardziej nam smakuje: Polecam do kaszy dodać kurkumę, nie dość, że intensyfikuje smak, to ma sama w sobie właściwości przeciwzapalne, wspomaga uodpornienie, przeciwrakowe itp…to wygląda apetyczniej 🙂 Słodzę też delikatnie miodem i/lub dodaje banana (dojrzałego) do kaszy – wtedy jest mega słodko i pysznie. (wersja mniej light – banany podpieczone z imbirem na maśle klarowanym – bardzo wydobywa aromat bananów i imbiru. wtedy też polecam lekko kwaskowate jabłko, żeby zrównoważyć słodycz banana) Zamiast tych olei, olej kokosowy. Lniany jest lekko gorzkawy, może zepsuć wg mnie trochę… Czytaj więcej »

Emilia
Gość
Emilia

A czemu eliksir młodości? Ja piję podobny napój w miesiącach jesienno zimowych, tzw hot lemon ginger honey – pomysł przywieziony z Indii, gdzie jest to wszechobecne, czyli imbir zalany wrzątkiem, do tego cytryna i ewentualnie dosłodzić miodem, tylko że tam się pije to na gorąco. Nie wpadłam na letnią wersję. A śniadanko super, jem często niemal identyczną kaszę, teraz jestem w ciaży, ale fajnie wiedzieć, że już po 7 miesiącu dziecko będzie mogło jeść na śniadanie jedno z naszych ulubionych śniadaniowych dań :))

Basia
Gość
Basia

Ja mam takie może nietypowe pytanko. A czym można tą kaszkę rozrzadzić? Bo moja dwulatka która jest strasznym niejadkiem jak dostanie jedzenie w takiej gęstej postaci to niestety będzie gryzła pół dnia i w efekcie zje może ze 3 łyżeczki a jak będzie rzadsze to i owszem… A nie chcę jej całkiem miksować – coś tam niech jednak musi pogryźć. Dodać jej tego mleczka migdałowego co dla maluchów czy po prostu zrobić w większej ilości wody? A może można mlekiem rozrzadzić jeżeli nie ma alergii czy to bez sensu?

trackback

[…] „Kasza jaglana z jabłkiem”** […]

justa
Gość
justa

A ja polecam gotowac kasze jaglaną na mleku kokosowym, pozniej dodac wiorki kokosowe i banana – niebo w gebie 😀 to moja ulubiona wersja jaglanki! moze dodac jeszcze olej kokosowy nierafinowany i np kiwi zeby przelamało slodycz 🙂

Magda Gembacka
Gość

Tak, kaszę jaglaną na mleku kokosowym również robię – jest pyszna.