fbpx Drukuj

Kasza jaglana z jabłkiem dla malucha

Powiększ

Składniki

1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 słodkie jabłko
2 łyżki rodzynek (niesiarkowanych)
plasterek świeżego imbiru
szczypta cynamonu
szczypta kardamonu
1 łyżeczka zmielonych migdałów

Przygotowanie

  1. Kaszę wypłukać, przelać gorącą wodą, aby pozbyć się goryczki, a następnie zalać wrzątkiem (1½ szklanki).
  2. Dodać wcześniej namoczone i sparzone rodzynki oraz imbir.
  3. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut.
  4. Potem dodać pokrojone w kostkę jabłko, cynamon, kardamon i dalej gotować, aż do wchłonięcia wody, od czasu do czasu mieszając.
  5. Odstawić z ognia i zostawić pod przykryciem jeszcze 10 minut.
  6. Ciepłą kaszkę włożyć do miseczki, dodać łyżeczkę zmielonych migdałów i wymieszać.
12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x