fbpx

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 
Powiadomienia
Powiadom o
guest
19 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Kasia K.
5 lat temu

Uwielbiam takie “nie zdążyłam” 😀 Znaczy, że warto zrobić bo szybko znika 😀

Smoczyca
5 lat temu

Szybkie, genialne 🙂

ekomama
5 lat temu

bardzo lubię kaszę jaglaną i bardzo lubię czekoladę 🙂 muszę spróbować, nie ma innej rady 🙂

a przy okazji się zapytam czy wiesz może czy można karob podawać malucha przed pierwszym rokiem życia? I czy w tym przepisie sprawdził by się zamiast kakao?

Marzena
Marzena
5 lat temu

Świetny pomysł 🙂

Miomi
Miomi
5 lat temu

a w jakich proporcjach zamienic daktyle na syrop z agawy, jeśli można w ogóle?

Magda Gembacka
Magda Gembacka
5 lat temu
Reply to  Miomi

Można, ale nie polecam syropu z agawy, bo nie jest zdrowa. Lepszy syrop klonowy. Generalnie można zastąpić, po protu dodać tyle, aby uzyskać pożądany słodki smak 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
5 lat temu
Reply to  Marzena

Dzięki 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
5 lat temu
Reply to  ekomama

Można kakao zastąpić karobem, jak najbardziej. A karob można podawać chyba około 10 r.ż

Magda Gembacka
Magda Gembacka
5 lat temu
Reply to  Smoczyca

🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
5 lat temu
Reply to  Kasia K.

Dokładnie Kasiu 🙂

trackback

[…] blogu znajdziecie już kilka jaglanych kremów/budyniów: śliwkowo – czekoladowy, czekoladowy, piernikowy, rabarbarowy i jeszcze o smaku […]

Ula
Ula
4 lat temu

Pewnie nie interesuje się Pani sposobem uprawy zbóż i innych roślin, a pojęcie “ekologiczne” jest dzisiaj bardzo szerokie. Proso z którego robi się kaszę jaglaną jest powszechnie pryskane glifosaten, nawet kilka razy w roku, w tym tuż przed zbiorami w celu zasuszenia nasion. Bardzo bym chciała żeby osoby prowadzące takie blogi jak Pani zainteresowały się również tym tematem. Skąd właściwie brać te super zdrowe produkty, jeżeli te powszechnie dostępne są w większości skażone pestycydami? Kogo stać na 200g kaszy za 20 zł? Dlaczego rząd popiera i promuje stosowanie glifosatu na stronach ministerstwa rolnictwa? Rolnicy w większości stosują to co się… Czytaj więcej »

Magda Gembacka
Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  Ula

Witaj Ulu, niestety nie potrafię odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania, bo z rządem nie mam nic wspólnego. Wydaje mi się jednak, że problem pestycydów w żywności jest nieco wyolbrzymiony. Sieje się wśrod ludzi strach i zniechęca do jedzenia warzyw, owoców i innych zdrowych produktów, a to nie poprawi ich zdrowia. Natomiast dieta oparta o takie produkty, nawet te konwencjonalne przynosi olbrzymie korzyści zdrowotne, pomimo, że znajdują się w nich pozostałości po pestycydach. (Są na ten temat badania. Jak się do nich dokopię wkleję linka )Dlatego uważam, że warto zachęcać ludzi do jedzenia kaszy jaglanej, warzyw , owoców mimo wszystko. Tak,… Czytaj więcej »

Basia
Basia
4 lat temu

A gdzie zniknął przepis? Jest tylko wstęp do niego i zdjęcie. Nie każdy wie, jak zrobić z kaszy jaglanej krem. Bardzo prosimy o przepis.

Magda Gembacka
Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  Basia

Już jest. Poprawione 🙂 Dziękuję za spostrzegawczość 🙂 Pozdrawia.

justa
justa
4 lat temu

Madziu a jak zrobić kokosową bitą śmietanę? ten deser wygląda obłędnie i najchętniej juz bym go zjadła 😉

Magda Gembacka
Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  justa

Mleko kokosowe tłuste ( 82 % ) należy włożyć do lodówki na 24 h. Potem otworzyć wyjąć za pomoca łyżki stałą część mleka, przełożyć do miski i zmiksować za pomocą miksera. Do smaku dodać cukier puder lub ksylitol. Gotowe.

Gosia
Gosia
17 dni temu

Nie widac przepisu. Tylko wstep.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x