Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

17
Dodaj komentarz

avatar
9 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Magda GembackajustaBasiaUlaKrem / budyń dyniowo-jaglany z piernikową nutą | Ammniam Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Kasia K.
Gość

Uwielbiam takie “nie zdążyłam” 😀 Znaczy, że warto zrobić bo szybko znika 😀

Smoczyca
Gość

Szybkie, genialne 🙂

ekomama
Gość

bardzo lubię kaszę jaglaną i bardzo lubię czekoladę 🙂 muszę spróbować, nie ma innej rady 🙂

a przy okazji się zapytam czy wiesz może czy można karob podawać malucha przed pierwszym rokiem życia? I czy w tym przepisie sprawdził by się zamiast kakao?

Marzena
Gość
Marzena

Świetny pomysł 🙂

Miomi
Gość
Miomi

a w jakich proporcjach zamienic daktyle na syrop z agawy, jeśli można w ogóle?

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Można, ale nie polecam syropu z agawy, bo nie jest zdrowa. Lepszy syrop klonowy. Generalnie można zastąpić, po protu dodać tyle, aby uzyskać pożądany słodki smak 🙂

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Dzięki 🙂

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Można kakao zastąpić karobem, jak najbardziej. A karob można podawać chyba około 10 r.ż

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Dokładnie Kasiu 🙂

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

🙂

trackback

[…] blogu znajdziecie już kilka jaglanych kremów/budyniów: śliwkowo – czekoladowy, czekoladowy, piernikowy, rabarbarowy i jeszcze o smaku […]

Ula
Gość
Ula

Pewnie nie interesuje się Pani sposobem uprawy zbóż i innych roślin, a pojęcie “ekologiczne” jest dzisiaj bardzo szerokie. Proso z którego robi się kaszę jaglaną jest powszechnie pryskane glifosaten, nawet kilka razy w roku, w tym tuż przed zbiorami w celu zasuszenia nasion. Bardzo bym chciała żeby osoby prowadzące takie blogi jak Pani zainteresowały się również tym tematem. Skąd właściwie brać te super zdrowe produkty, jeżeli te powszechnie dostępne są w większości skażone pestycydami? Kogo stać na 200g kaszy za 20 zł? Dlaczego rząd popiera i promuje stosowanie glifosatu na stronach ministerstwa rolnictwa? Rolnicy w większości stosują to co się… Czytaj więcej »

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Witaj Ulu, niestety nie potrafię odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania, bo z rządem nie mam nic wspólnego. Wydaje mi się jednak, że problem pestycydów w żywności jest nieco wyolbrzymiony. Sieje się wśrod ludzi strach i zniechęca do jedzenia warzyw, owoców i innych zdrowych produktów, a to nie poprawi ich zdrowia. Natomiast dieta oparta o takie produkty, nawet te konwencjonalne przynosi olbrzymie korzyści zdrowotne, pomimo, że znajdują się w nich pozostałości po pestycydach. (Są na ten temat badania. Jak się do nich dokopię wkleję linka )Dlatego uważam, że warto zachęcać ludzi do jedzenia kaszy jaglanej, warzyw , owoców mimo wszystko. Tak,… Czytaj więcej »

Basia
Gość
Basia

A gdzie zniknął przepis? Jest tylko wstęp do niego i zdjęcie. Nie każdy wie, jak zrobić z kaszy jaglanej krem. Bardzo prosimy o przepis.

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Już jest. Poprawione 🙂 Dziękuję za spostrzegawczość 🙂 Pozdrawia.

justa
Gość
justa

Madziu a jak zrobić kokosową bitą śmietanę? ten deser wygląda obłędnie i najchętniej juz bym go zjadła 😉

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Mleko kokosowe tłuste ( 82 % ) należy włożyć do lodówki na 24 h. Potem otworzyć wyjąć za pomoca łyżki stałą część mleka, przełożyć do miski i zmiksować za pomocą miksera. Do smaku dodać cukier puder lub ksylitol. Gotowe.