fbpx Drukuj

Czekoladowa kasza jaglana na trzy sposoby

czekoladowa kasza jaglana

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Składniki

Powiększ

1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,
1/2 szklanki daktyli,
1/31/2 szklanki mleka roślinnego,
2 łyżki kakao
2 łyżeczki masła z orzechów laskowych lub innych
1/2 łyżeczki mielonej wanilii
truskawki
kokosowa bita śmietana
gorzka czekolada (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Daktyle zalać wodą tak, aby były przykryte. Odstawić, żeby zmiękły (można odstawić na noc, lub zalać gorącą wodą i odstawić na około godzinę).
  2. Następnie wszystkie składniki, oprócz czekolady, zmiksować na gładki krem.
  3. Gęstość wyregulować odpowiednią ilością mleka roślinnego.
  4. Na koniec dodać nieco pokrojonej w drobne kawałeczki gorzkiej czekolady i wymieszać.
  5. Gotowy krem jaglany przelać do szklaneczek, czy słoiczków.
  6. Na wierzch położyć truskawki lub inne ulubione owoce, a na nie kokosową bitą śmietanę.
  7. Schłodzić w lodówce i podawać.
19
0
Would love your thoughts, please comment.x