Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

37
Dodaj komentarz

avatar
19 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
MagdaLauraMagda GembackaMagdalenawerpa Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
foodmania
Gość

często właśnie wykorzystuję budyń jaglany, jako masę do ciast, świetne ciacho!! 🙂

teenager ;)
Gość

jest fantastyczne! bardzo pomysłowe, do tego zdrowe i bez wątpienia musi smakować obłędnie 🙂 przepis koniecznie zapisuję, a jak nie wykorzystam teraz to na pewno po świętach, bo trudno jest się powstrzymać by nie zrobić takiego wypieku 🙂
Wesołych Świąt! 🙂

emka
Gość
emka

Robiłam niedawno podobne, tylko bez maku. Przepis dałam na wegedzieciaka. Dzisiaj właśnie będę robić ponownie więc dziękuję za inspirację, dodam mak 🙂

margot
Gość

ale piękne ciasto
Madzia Wesołych Świąt ż

Melka
Gość

Ciasto wyglada cudnie od razu bym jadła:-) na pewno wkrótce je zrobię. Pozdrawiam i życzę wesołych Świat!

Efcia
Gość

Ja mam pytanie o ten proszek do pieczenia. Zauważyłam, że po takim zwykłym z supermarketu Adaś dostaje uczulenia. Czy to może być wina fosforanów, może coś czytałaś na ten temat. Myślisz, że taki ze sklepu ekologicznego będzie ok?

elkaF
Gość

Niby się ostatnio odchudzam, ale chyba zrobię to ciasto 🙂

Agnieszka
Gość
Agnieszka

Witam,
jestem na dość specyficznej diecie i jedyne mąki jakich mogę używać to mąka gryczana, kokosowa, migdałowa, jaglana, mąka z quinoa plus otręby owsiane.
Czy jest możliwe zrobienie tego ciasta z powyższych mąk (może mieszanka kilku byłaby ok)?
P.s. Mogę też jeść mak oraz wszelkie pestki, sezam, siemię lniane i orzechy.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

Monika
Gość
Monika

Witam, polecam ciasto. Wykorzystałam przepis i przerobiłam ciasto na tort urodzinowy dla moich alergików (na 3 urodziny) polewając polewą czekoladową. Było nieziemsko pyszne! polecam!!!!

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Czadowo ! 🙂

Katarzyna Szalast
Gość
Katarzyna Szalast

Mam pytanie. Czy ta polewa czekoladowa po schlodzeniu stężeje ? Zastanawiam się czy by nie można ją użyć do posmarowania z zewnątrz tortu ? Pozdrawiam

Katarzyna Szalast
Gość
Katarzyna Szalast

O i mam odpowiedz. Dzięki ?

Katarzyna Szalast
Gość
Katarzyna Szalast

Monika a czym przekladalas torta?

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Podejrzewam, że masą jaglaną 🙂

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

🙂

Katarzyna Szalast
Gość
Katarzyna Szalast

Przepis rewelacja!!!!!! Uwielbiam Twojego bloga. Przerobilam również na tarta z tym że zrobiłam cztery warstwy ciasta dwie przełożyłam wybitnym mlekiem kokosowym z owocami a jedną budyniem i pola mam czekolada. Przepyszne wyszło dziękuję ?

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Nie ma za co 🙂 Super, że jesteś zadowolona z efektu. Pozdrawiam.

Gosia
Gość
Gosia

Zrobiłam to ciasto rok temu – pyszne, tylko nie wyszedł mi budyń, tzn rozpływał się. Chciałabym zrobić je ponownie, warto może o cos zadbac robiac budyn, o czymś pamietac. Masz Madziu jakies wskazówki:) Pozdrawiam:)

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Gosiu, najważniejszą kwestią jest prawidłowe ugotowanie kaszy jaglanej. Nie powinno zostać tam ani odrobinę wody. Wtedy kasza nie powinna się rozpływać.

Justyna Pawłowska
Gość
Justyna Pawłowska

przyznam, że nie jestem weteranem kuchni i mam pytanko odnośnie maku – jakoś go powinnam wcześniej przygotować? sparzyć, zmielić?

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Z makiem nie trzeba robić nic, tylko dodać go do mąki 🙂

Justyna Pawłowska
Gość
Justyna Pawłowska

wyszło pysznie! może nie tak pięknie, ale i tak pysznie:) i a’la sernik z dynią i deser migdałowo-jaglany też:) chyba ten ostatni jest jednak moim faworytem. wielkie dzięki!

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Super ! Dzięki za dobre wieści 🙂

Qchniazdrowia/Magda
Gość
Qchniazdrowia/Magda

Madziu, mak mielony?

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Nie, niemielony 🙂

werpa
Gość
werpa

Czy 3 szklanki mleka na 2/3 kaszy to trochę nie za dużo? optymalnie było by 2-2,5 szklanki

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Nie jest za dużo. 2-2,5 szklanki też może być 🙂

Magdalena
Gość
Magdalena

Czy krem się nada do przełożenia tortu marchewkowego czy jednak smakowo to nie będzie zbyt dobre? 🙂 Mam dosyć tortów oreo czy typowo czekoladowych z awokado. 🙂

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Będzie pasować 🙂

Laura
Gość
Laura

Mam pytanie co do maku czy mozna uzyc mielonego? bo ja mam juz mielony kupiony. Mam tez watpliwosci co do konsystencji bo w przepisie nie ma jajek wiec boje sie, ze nie wyjdzie mi to 🙁