fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
42 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
foodmania
10 lat temu

często właśnie wykorzystuję budyń jaglany, jako masę do ciast, świetne ciacho!! 🙂

teenager ;)
10 lat temu

jest fantastyczne! bardzo pomysłowe, do tego zdrowe i bez wątpienia musi smakować obłędnie 🙂 przepis koniecznie zapisuję, a jak nie wykorzystam teraz to na pewno po świętach, bo trudno jest się powstrzymać by nie zrobić takiego wypieku 🙂
Wesołych Świąt! 🙂

emka
emka
10 lat temu

Robiłam niedawno podobne, tylko bez maku. Przepis dałam na wegedzieciaka. Dzisiaj właśnie będę robić ponownie więc dziękuję za inspirację, dodam mak 🙂

margot
10 lat temu

ale piękne ciasto
Madzia Wesołych Świąt ż

Melka
10 lat temu

Ciasto wyglada cudnie od razu bym jadła:-) na pewno wkrótce je zrobię. Pozdrawiam i życzę wesołych Świat!

Efcia
10 lat temu

Ja mam pytanie o ten proszek do pieczenia. Zauważyłam, że po takim zwykłym z supermarketu Adaś dostaje uczulenia. Czy to może być wina fosforanów, może coś czytałaś na ten temat. Myślisz, że taki ze sklepu ekologicznego będzie ok?

elkaF
10 lat temu

Niby się ostatnio odchudzam, ale chyba zrobię to ciasto 🙂

Agnieszka
Agnieszka
10 lat temu

Witam,
jestem na dość specyficznej diecie i jedyne mąki jakich mogę używać to mąka gryczana, kokosowa, migdałowa, jaglana, mąka z quinoa plus otręby owsiane.
Czy jest możliwe zrobienie tego ciasta z powyższych mąk (może mieszanka kilku byłaby ok)?
P.s. Mogę też jeść mak oraz wszelkie pestki, sezam, siemię lniane i orzechy.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

Monika
Monika
9 lat temu

Witam, polecam ciasto. Wykorzystałam przepis i przerobiłam ciasto na tort urodzinowy dla moich alergików (na 3 urodziny) polewając polewą czekoladową. Było nieziemsko pyszne! polecam!!!!

Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  Monika

Czadowo ! 🙂

Katarzyna Szalast
Katarzyna Szalast
9 lat temu

Mam pytanie. Czy ta polewa czekoladowa po schlodzeniu stężeje ? Zastanawiam się czy by nie można ją użyć do posmarowania z zewnątrz tortu ? Pozdrawiam

Katarzyna Szalast
Katarzyna Szalast
9 lat temu
Reply to  Monika

Monika a czym przekladalas torta?

Magda Gembacka
9 lat temu

🙂

Magda Gembacka
9 lat temu

Podejrzewam, że masą jaglaną 🙂

Magda Gembacka
9 lat temu

Nie ma za co 🙂 Super, że jesteś zadowolona z efektu. Pozdrawiam.

Gosia
Gosia
9 lat temu

Zrobiłam to ciasto rok temu – pyszne, tylko nie wyszedł mi budyń, tzn rozpływał się. Chciałabym zrobić je ponownie, warto może o cos zadbac robiac budyn, o czymś pamietac. Masz Madziu jakies wskazówki:) Pozdrawiam:)

Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  Gosia

Gosiu, najważniejszą kwestią jest prawidłowe ugotowanie kaszy jaglanej. Nie powinno zostać tam ani odrobinę wody. Wtedy kasza nie powinna się rozpływać.

Justyna Pawłowska
Justyna Pawłowska
9 lat temu

przyznam, że nie jestem weteranem kuchni i mam pytanko odnośnie maku – jakoś go powinnam wcześniej przygotować? sparzyć, zmielić?

Magda Gembacka
9 lat temu

Z makiem nie trzeba robić nic, tylko dodać go do mąki 🙂

Justyna Pawłowska
Justyna Pawłowska
9 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

wyszło pysznie! może nie tak pięknie, ale i tak pysznie:) i a’la sernik z dynią i deser migdałowo-jaglany też:) chyba ten ostatni jest jednak moim faworytem. wielkie dzięki!

Magda Gembacka
9 lat temu

Super ! Dzięki za dobre wieści 🙂

Katarzyna Szalast
Katarzyna Szalast
9 lat temu
Reply to  Monika

O i mam odpowiedz. Dzięki ?

Katarzyna Szalast
Katarzyna Szalast
9 lat temu

Przepis rewelacja!!!!!! Uwielbiam Twojego bloga. Przerobilam również na tarta z tym że zrobiłam cztery warstwy ciasta dwie przełożyłam wybitnym mlekiem kokosowym z owocami a jedną budyniem i pola mam czekolada. Przepyszne wyszło dziękuję ?

Qchniazdrowia/Magda
Qchniazdrowia/Magda
8 lat temu

Madziu, mak mielony?

Magda Gembacka
8 lat temu

Nie, niemielony 🙂

werpa
werpa
8 lat temu

Czy 3 szklanki mleka na 2/3 kaszy to trochę nie za dużo? optymalnie było by 2-2,5 szklanki

Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  werpa

Nie jest za dużo. 2-2,5 szklanki też może być 🙂

Magdalena
Magdalena
8 lat temu

Czy krem się nada do przełożenia tortu marchewkowego czy jednak smakowo to nie będzie zbyt dobre? 🙂 Mam dosyć tortów oreo czy typowo czekoladowych z awokado. 🙂

Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Magdalena

Będzie pasować 🙂

Laura
Laura
6 lat temu

Mam pytanie co do maku czy mozna uzyc mielonego? bo ja mam juz mielony kupiony. Mam tez watpliwosci co do konsystencji bo w przepisie nie ma jajek wiec boje sie, ze nie wyjdzie mi to 🙁

Marta
4 lat temu

Czy maku nie trzeba wcześniej jakoś przygotować? Tzn. namoczyc, zmielić?

Marta
4 lat temu

Już wiem 🙂

Marta
4 lat temu

Już wiem:)

Ola
Ola
4 lat temu

Witam, niestety nie widzę przepisu ?

42
0
Would love your thoughts, please comment.x