fbpx

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 
Powiadomienia
Powiadom o
guest
42 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
foodmania
6 lat temu

często właśnie wykorzystuję budyń jaglany, jako masę do ciast, świetne ciacho!! 🙂

teenager ;)
6 lat temu

jest fantastyczne! bardzo pomysłowe, do tego zdrowe i bez wątpienia musi smakować obłędnie 🙂 przepis koniecznie zapisuję, a jak nie wykorzystam teraz to na pewno po świętach, bo trudno jest się powstrzymać by nie zrobić takiego wypieku 🙂
Wesołych Świąt! 🙂

emka
emka
6 lat temu

Robiłam niedawno podobne, tylko bez maku. Przepis dałam na wegedzieciaka. Dzisiaj właśnie będę robić ponownie więc dziękuję za inspirację, dodam mak 🙂

margot
6 lat temu

ale piękne ciasto
Madzia Wesołych Świąt ż

Melka
6 lat temu

Ciasto wyglada cudnie od razu bym jadła:-) na pewno wkrótce je zrobię. Pozdrawiam i życzę wesołych Świat!

Efcia
6 lat temu

Ja mam pytanie o ten proszek do pieczenia. Zauważyłam, że po takim zwykłym z supermarketu Adaś dostaje uczulenia. Czy to może być wina fosforanów, może coś czytałaś na ten temat. Myślisz, że taki ze sklepu ekologicznego będzie ok?

elkaF
6 lat temu

Niby się ostatnio odchudzam, ale chyba zrobię to ciasto 🙂

Agnieszka
Agnieszka
6 lat temu

Witam,
jestem na dość specyficznej diecie i jedyne mąki jakich mogę używać to mąka gryczana, kokosowa, migdałowa, jaglana, mąka z quinoa plus otręby owsiane.
Czy jest możliwe zrobienie tego ciasta z powyższych mąk (może mieszanka kilku byłaby ok)?
P.s. Mogę też jeść mak oraz wszelkie pestki, sezam, siemię lniane i orzechy.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

Monika
Monika
5 lat temu

Witam, polecam ciasto. Wykorzystałam przepis i przerobiłam ciasto na tort urodzinowy dla moich alergików (na 3 urodziny) polewając polewą czekoladową. Było nieziemsko pyszne! polecam!!!!

Magda Gembacka
Magda Gembacka
5 lat temu
Reply to  Monika

Czadowo ! 🙂

Katarzyna Szalast
Katarzyna Szalast
5 lat temu

Mam pytanie. Czy ta polewa czekoladowa po schlodzeniu stężeje ? Zastanawiam się czy by nie można ją użyć do posmarowania z zewnątrz tortu ? Pozdrawiam

Katarzyna Szalast
Katarzyna Szalast
5 lat temu
Reply to  Monika

Monika a czym przekladalas torta?

Magda Gembacka
Magda Gembacka
5 lat temu

🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
5 lat temu

Podejrzewam, że masą jaglaną 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
5 lat temu

Nie ma za co 🙂 Super, że jesteś zadowolona z efektu. Pozdrawiam.

Gosia
Gosia
5 lat temu

Zrobiłam to ciasto rok temu – pyszne, tylko nie wyszedł mi budyń, tzn rozpływał się. Chciałabym zrobić je ponownie, warto może o cos zadbac robiac budyn, o czymś pamietac. Masz Madziu jakies wskazówki:) Pozdrawiam:)

Magda Gembacka
Magda Gembacka
5 lat temu
Reply to  Gosia

Gosiu, najważniejszą kwestią jest prawidłowe ugotowanie kaszy jaglanej. Nie powinno zostać tam ani odrobinę wody. Wtedy kasza nie powinna się rozpływać.

Justyna Pawłowska
Justyna Pawłowska
5 lat temu

przyznam, że nie jestem weteranem kuchni i mam pytanko odnośnie maku – jakoś go powinnam wcześniej przygotować? sparzyć, zmielić?

Magda Gembacka
Magda Gembacka
5 lat temu

Z makiem nie trzeba robić nic, tylko dodać go do mąki 🙂

Justyna Pawłowska
Justyna Pawłowska
5 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

wyszło pysznie! może nie tak pięknie, ale i tak pysznie:) i a’la sernik z dynią i deser migdałowo-jaglany też:) chyba ten ostatni jest jednak moim faworytem. wielkie dzięki!

Magda Gembacka
Magda Gembacka
5 lat temu

Super ! Dzięki za dobre wieści 🙂

Katarzyna Szalast
Katarzyna Szalast
5 lat temu
Reply to  Monika

O i mam odpowiedz. Dzięki ?

Katarzyna Szalast
Katarzyna Szalast
5 lat temu

Przepis rewelacja!!!!!! Uwielbiam Twojego bloga. Przerobilam również na tarta z tym że zrobiłam cztery warstwy ciasta dwie przełożyłam wybitnym mlekiem kokosowym z owocami a jedną budyniem i pola mam czekolada. Przepyszne wyszło dziękuję ?

Qchniazdrowia/Magda
Qchniazdrowia/Magda
4 lat temu

Madziu, mak mielony?

Magda Gembacka
Magda Gembacka
4 lat temu

Nie, niemielony 🙂

werpa
werpa
4 lat temu

Czy 3 szklanki mleka na 2/3 kaszy to trochę nie za dużo? optymalnie było by 2-2,5 szklanki

Magda Gembacka
Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  werpa

Nie jest za dużo. 2-2,5 szklanki też może być 🙂

Magdalena
Magdalena
4 lat temu

Czy krem się nada do przełożenia tortu marchewkowego czy jednak smakowo to nie będzie zbyt dobre? 🙂 Mam dosyć tortów oreo czy typowo czekoladowych z awokado. 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  Magdalena

Będzie pasować 🙂

Laura
Laura
2 lat temu

Mam pytanie co do maku czy mozna uzyc mielonego? bo ja mam juz mielony kupiony. Mam tez watpliwosci co do konsystencji bo w przepisie nie ma jajek wiec boje sie, ze nie wyjdzie mi to 🙁

Marta
10 miesięcy temu

Czy maku nie trzeba wcześniej jakoś przygotować? Tzn. namoczyc, zmielić?

Marta
10 miesięcy temu

Już wiem 🙂

Marta
10 miesięcy temu

Już wiem:)

Ola
Ola
3 miesięcy temu

Witam, niestety nie widzę przepisu 😔

42
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x