Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

35
Dodaj komentarz

avatar
20 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Magda GembackaAśkaAnna RudzkaAlaMagda Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
ula
Gość
ula

Dzień dobry, mam pytanko, czy plej ryżowy to konieczność czy można go zastąpić oliwą lub olejem kokosowym ? Będą pasowały czy zaburzą smak ?

Kasia K.
Gość

Ale czad 😀 Muszę koniecznie spróbować!

ewelina
Gość
ewelina

Pyyyyyszne 🙂

margot
Gość

Madzia one są rewelacyjne, zrobiłam je dziś od razu jak zobaczyłam przepis , namoczyłam kaszy i ….cudo nie naleśniki 😀
Dziękuję

margot
Gość

O tak czad, bo mnie pokusiłaś tymi ślicznymi fotami , od co 😀

Magda
Gość
Magda

super te nalesniki 🙂 na pewno bede robic:) mam tylko jedno pytanie: ile nalesnikow wychodzi z podanych proporcji ?:) pozdrawiam !:)

Magda
Gość
Magda

oooo to sporo 🙂 bedzie jutro wyzerka !:) Dam na pewno znac jak wyszly 🙂 kasza juz sie moczy :)) dziekuje za ten przepis i milego wieczorku zycze :))

Anna
Gość

Już się cieszę na te naleśniki, a przy okazji, że się odzywam u Ciebie po raz pierwszy, chciałabym podziękować za świetne pomysły – bardzo lubię tutaj zaglądać!

Magda
Gość
Magda

nalesniki wyprobowane 🙂 sa rewelacyjne ! swietnie smakowaly w polaczeniu ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i sosem czosnkowym zrobionym z ziaren slonecznika. Pozniej wyprobowane w wersji na slodko , z domowej roboty powidlem czeresniowym polanym kremem czekoladowym zrobionym z awokado. Po prostu pychota !:) na pewno zagoszcza u mnie na stale:) dziekuje za ten przepis 🙂 pozdrawiam !:)

ola
Gość

a czy można użyć kaszę gryczana palona?

Ola
Gość
Ola

Witam, a czy wchodzi w gre inna kasza??? Gdyz za gryczana nie przepadam.
Pozdrawiam

Ola II
Gość
Ola II

Witam, a czy mozna uzyc jakies innej kaszy??
Pozdrawiam.

Kosik
Gość

Wspaniały blog! Podczytuję od jakiegoś czasu i ciągle coś wypróbowuję. Świetne przepisy, przepiękne zdjęcia.
Mam pytanie: jak zrobić pastę figowo sezamową?
Z góry pięknie dziękuję 🙂

Monika
Gość
Monika

Zrobiłam dzisiaj Franiowi (4 lata). Dodałam jeszcze jajko. Dwa pierwsze nie chciały się odkleić od patelni ale każdy następny wychodził coraz lepiej. Franio zjadł 5 sztuk. Pomyślałam że resztę można pokroić w paseczki i dodać do pomidorówki zamiast makaronu.

Magdalena
Gość
Magdalena

szukam przepisow bezglutenowych poniewaz choruje na hashimoto a takak dieta poodbnmo pomaa czy te nalesniki sa bezglutenowe z kaszy gryczanej?

Magdalena
Gość
Magdalena

bardzo dziekuje ! wlasnie kasza namoczona zastanwiam sie czy dodac jajo? bede sledzic bloga bo super jeszcze potrzebuje przepis na chleb i naciasta bezglutenowe calusy

Magdalena
Gość
Magdalena

jeszcze pytam czy nie trzeba jaja do tego ciasta dodac?pozdrawiam

Ala
Gość
Ala

Super przepis. Bałam się że się będą rozpadać a tu taka niespodzianka:) Zwarte i bez problemu odchodzą od patelni. Zaczęłam smażyć od takich malutkich a skończyłam na normalnej wielkości naleśnikach i nic się nie porwało 🙂 Dziękuję. .POLECAM

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Proszę bardzo 🙂 Dzięki za dobrą waidamość 🙂

Anna Rudzka
Gość
Anna Rudzka

takie białe-aż muszę skosztować jak smakują;)

Aśka
Gość
Aśka

Wyszło mi straaaasznie gęste ciasto i dodałam dużo więcej mleka. Jaką konsystencję powinno mieć ciasto by wyszły tak fantastycznie cienkie naleśniki? Moje niestety też trochę łamały się podczas smażenia, i nie mam pojęcia dlaczego:(

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Asiu, ciasto powinno mieć konsystencję taką jak klasyczne ciasto na naleśniki.