fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
36 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
ula
ula
9 lat temu

Dzień dobry, mam pytanko, czy plej ryżowy to konieczność czy można go zastąpić oliwą lub olejem kokosowym ? Będą pasowały czy zaburzą smak ?

Kasia K.
9 lat temu

Ale czad 😀 Muszę koniecznie spróbować!

ewelina
ewelina
9 lat temu

Pyyyyyszne 🙂

margot
9 lat temu

Madzia one są rewelacyjne, zrobiłam je dziś od razu jak zobaczyłam przepis , namoczyłam kaszy i ….cudo nie naleśniki 😀
Dziękuję

margot
9 lat temu

O tak czad, bo mnie pokusiłaś tymi ślicznymi fotami , od co 😀

Magda
Magda
9 lat temu

super te nalesniki 🙂 na pewno bede robic:) mam tylko jedno pytanie: ile nalesnikow wychodzi z podanych proporcji ?:) pozdrawiam !:)

Magda
Magda
9 lat temu

oooo to sporo 🙂 bedzie jutro wyzerka !:) Dam na pewno znac jak wyszly 🙂 kasza juz sie moczy :)) dziekuje za ten przepis i milego wieczorku zycze :))

Anna
9 lat temu

Już się cieszę na te naleśniki, a przy okazji, że się odzywam u Ciebie po raz pierwszy, chciałabym podziękować za świetne pomysły – bardzo lubię tutaj zaglądać!

Magda
Magda
9 lat temu

nalesniki wyprobowane 🙂 sa rewelacyjne ! swietnie smakowaly w polaczeniu ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i sosem czosnkowym zrobionym z ziaren slonecznika. Pozniej wyprobowane w wersji na slodko , z domowej roboty powidlem czeresniowym polanym kremem czekoladowym zrobionym z awokado. Po prostu pychota !:) na pewno zagoszcza u mnie na stale:) dziekuje za ten przepis 🙂 pozdrawiam !:)

ola
ola
9 lat temu

a czy można użyć kaszę gryczana palona?

Ola
Ola
9 lat temu

Witam, a czy wchodzi w gre inna kasza??? Gdyz za gryczana nie przepadam.
Pozdrawiam

Ola II
Ola II
9 lat temu

Witam, a czy mozna uzyc jakies innej kaszy??
Pozdrawiam.

Kosik
9 lat temu

Wspaniały blog! Podczytuję od jakiegoś czasu i ciągle coś wypróbowuję. Świetne przepisy, przepiękne zdjęcia.
Mam pytanie: jak zrobić pastę figowo sezamową?
Z góry pięknie dziękuję 🙂

Monika
Monika
9 lat temu

Zrobiłam dzisiaj Franiowi (4 lata). Dodałam jeszcze jajko. Dwa pierwsze nie chciały się odkleić od patelni ale każdy następny wychodził coraz lepiej. Franio zjadł 5 sztuk. Pomyślałam że resztę można pokroić w paseczki i dodać do pomidorówki zamiast makaronu.

Magdalena
Magdalena
9 lat temu

szukam przepisow bezglutenowych poniewaz choruje na hashimoto a takak dieta poodbnmo pomaa czy te nalesniki sa bezglutenowe z kaszy gryczanej?

Magdalena
Magdalena
9 lat temu

bardzo dziekuje ! wlasnie kasza namoczona zastanwiam sie czy dodac jajo? bede sledzic bloga bo super jeszcze potrzebuje przepis na chleb i naciasta bezglutenowe calusy

Magdalena
Magdalena
9 lat temu

jeszcze pytam czy nie trzeba jaja do tego ciasta dodac?pozdrawiam

Ala
Ala
9 lat temu

Super przepis. Bałam się że się będą rozpadać a tu taka niespodzianka:) Zwarte i bez problemu odchodzą od patelni. Zaczęłam smażyć od takich malutkich a skończyłam na normalnej wielkości naleśnikach i nic się nie porwało 🙂 Dziękuję. .POLECAM

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  Ala

Proszę bardzo 🙂 Dzięki za dobrą waidamość 🙂

Anna Rudzka
Anna Rudzka
9 lat temu

takie białe-aż muszę skosztować jak smakują;)

Aśka
Aśka
6 lat temu

Wyszło mi straaaasznie gęste ciasto i dodałam dużo więcej mleka. Jaką konsystencję powinno mieć ciasto by wyszły tak fantastycznie cienkie naleśniki? Moje niestety też trochę łamały się podczas smażenia, i nie mam pojęcia dlaczego:(

Magda Gembacka
Magda Gembacka
6 lat temu
Reply to  Aśka

Asiu, ciasto powinno mieć konsystencję taką jak klasyczne ciasto na naleśniki.

Ewa
Ewa
1 rok temu

Trafiłam tu przypadkiem przeglądając różne wersje przepisów na gryczane naleśniki. Ale miejscówka jest tak smakowita, że postanawiam się rozgościć 🙂 Widzę mnóstwo wspaniałych przepisów, które muszą zostać wypróbowane. Pozdrawiam 🙂

36
0
Would love your thoughts, please comment.x