fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
21 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Daria.
9 lat temu

idealnie kremowa! jaglana w formie budyniu to jeden z moich śniadaniowych faworytów, a i na deser sprawdza się świetnie 🙂

ekomama
9 lat temu

mam pytanie czy można użyć mleka kokosowego które samemu się zrobiło z wiórków kokosowych? nie miałam okazji pić gotowego mleka kokosowego, bo te do których ja mam dostęp mają dodatki które sprawiają, że od razu odkładam je na półkę sklepową 😉 mam zamiar zrobić wersję z pieczonym jabłkiem – fajne urozmaicenie 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  ekomama

Można użyć domowego 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  Daria.

mam dokładnie tak samo 🙂

Aneta
Aneta
9 lat temu

Miseczki „wymiecione do spodu” – mega pyszny deser! Świetny sposób na jaglankę 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  Aneta

Super. Cieszę się, że smakowało 🙂

emma
emma
9 lat temu

nie lubie kupnego mleka kokosowego, smakuje mi domowe z wiorkow kokosowych. Czy z maki kokosowej tez mozna ugotowac mleko i czy nie orientujesz sie jakie sa proporcje. Mam jeszcze jedno pytanie, co z ta kasza jaglana?jak sie ja przygotowywuje?czesto znajduje roznorodne sposoby; ja najpierw podgrzewam w garnku, potem przeplukuje wrzatkiem i zalewam nim ponownie i tak gotuje

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  emma

Emmo, nigdy nie robiłam mleka kokosowego z kokosowej mąki, więc trudno mi powiedzieć co z tego wyjdzie. A jeśli chodzi o kaszę jaglaną to dobrze ją przygotowujesz 🙂 Ja robię dokładnie tak samo, czasem pomijam prażenie w garnku.

esia
esia
9 lat temu

Witam serdecznie,
świetny blog 🙂 Mam pytanie odnośnie kokosowej jaglanki czy można ją przygotować wczesniej i przechowywać?

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  esia

Cześć 🙂 Można ją przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce 1-2 dni. Trzeba tylko ją przykryć, żeby nie powstała skorupka. Pozdrawiam.

esia
esia
9 lat temu

Super! Dziękuję za szybką odpowiedź 🙂
Próbuję dalej Twoje przepisy są świetne i przekonują się do nich nawet zagorzali przeciwnicy zdrowego jedzenia. Pozdrawiam serdecznie

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  esia

Super! Dobra wiadomość 🙂 POzdrawiam

Agata
Agata
9 lat temu

Witam, mnie jakoś kasza jaglana nie smakuje 🙁 ale może Pani napisać jakiej używa kaszy jaglanej bo podobno kasza kaszy nie równa 🙂 Dziękuje

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu

Super. Takie słowa sa jak miód na moje serce 🙂

Daria
Daria
9 lat temu

Pyszna to zamało powiedziane… Przepysznie obłędna jaglanka?

Aga
Aga
8 lat temu

Dzień dobry ! Czy jabłka można zastąpić gruszką??? Moje dzieci niestety nie zjedzą jabłka zapiekanego 🙁

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Aga

Dzień dobry, oczywiście, że można. Smak będzie nieco inny, ale równie dobry 🙂

manowce
manowce
7 lat temu
Reply to  emma

jak można zrobić mleko z mąki?! przecież to bez sensu. wyjdzie klej do tapet i na pewno nie będzie to dobrze smakowało.

Kasia
Kasia
5 lat temu

A czy wie Pani jak zrobić mleko kokosowe z pasty kokosowej firmy Krukam? Pozdrawiam

21
0
Would love your thoughts, please comment.x