fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
36 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
ula
ula
10 lat temu

Dzień dobry, mam pytanko, czy plej ryżowy to konieczność czy można go zastąpić oliwą lub olejem kokosowym ? Będą pasowały czy zaburzą smak ?

Kasia K.
10 lat temu

Ale czad 😀 Muszę koniecznie spróbować!

ewelina
ewelina
10 lat temu

Pyyyyyszne 🙂

margot
10 lat temu

Madzia one są rewelacyjne, zrobiłam je dziś od razu jak zobaczyłam przepis , namoczyłam kaszy i ….cudo nie naleśniki 😀
Dziękuję

margot
10 lat temu

O tak czad, bo mnie pokusiłaś tymi ślicznymi fotami , od co 😀

Magda
Magda
10 lat temu

super te nalesniki 🙂 na pewno bede robic:) mam tylko jedno pytanie: ile nalesnikow wychodzi z podanych proporcji ?:) pozdrawiam !:)

Magda
Magda
10 lat temu

oooo to sporo 🙂 bedzie jutro wyzerka !:) Dam na pewno znac jak wyszly 🙂 kasza juz sie moczy :)) dziekuje za ten przepis i milego wieczorku zycze :))

Anna
10 lat temu

Już się cieszę na te naleśniki, a przy okazji, że się odzywam u Ciebie po raz pierwszy, chciałabym podziękować za świetne pomysły – bardzo lubię tutaj zaglądać!

Magda
Magda
10 lat temu

nalesniki wyprobowane 🙂 sa rewelacyjne ! swietnie smakowaly w polaczeniu ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i sosem czosnkowym zrobionym z ziaren slonecznika. Pozniej wyprobowane w wersji na slodko , z domowej roboty powidlem czeresniowym polanym kremem czekoladowym zrobionym z awokado. Po prostu pychota !:) na pewno zagoszcza u mnie na stale:) dziekuje za ten przepis 🙂 pozdrawiam !:)

ola
ola
10 lat temu

a czy można użyć kaszę gryczana palona?

Ola
Ola
10 lat temu

Witam, a czy wchodzi w gre inna kasza??? Gdyz za gryczana nie przepadam.
Pozdrawiam

Ola II
Ola II
10 lat temu

Witam, a czy mozna uzyc jakies innej kaszy??
Pozdrawiam.

Kosik
10 lat temu

Wspaniały blog! Podczytuję od jakiegoś czasu i ciągle coś wypróbowuję. Świetne przepisy, przepiękne zdjęcia.
Mam pytanie: jak zrobić pastę figowo sezamową?
Z góry pięknie dziękuję 🙂

Monika
Monika
10 lat temu

Zrobiłam dzisiaj Franiowi (4 lata). Dodałam jeszcze jajko. Dwa pierwsze nie chciały się odkleić od patelni ale każdy następny wychodził coraz lepiej. Franio zjadł 5 sztuk. Pomyślałam że resztę można pokroić w paseczki i dodać do pomidorówki zamiast makaronu.

Magdalena
Magdalena
9 lat temu

szukam przepisow bezglutenowych poniewaz choruje na hashimoto a takak dieta poodbnmo pomaa czy te nalesniki sa bezglutenowe z kaszy gryczanej?

Magdalena
Magdalena
9 lat temu

bardzo dziekuje ! wlasnie kasza namoczona zastanwiam sie czy dodac jajo? bede sledzic bloga bo super jeszcze potrzebuje przepis na chleb i naciasta bezglutenowe calusy

Magdalena
Magdalena
9 lat temu

jeszcze pytam czy nie trzeba jaja do tego ciasta dodac?pozdrawiam

Ala
Ala
9 lat temu

Super przepis. Bałam się że się będą rozpadać a tu taka niespodzianka:) Zwarte i bez problemu odchodzą od patelni. Zaczęłam smażyć od takich malutkich a skończyłam na normalnej wielkości naleśnikach i nic się nie porwało 🙂 Dziękuję. .POLECAM

Magda Gembacka
Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  Ala

Proszę bardzo 🙂 Dzięki za dobrą waidamość 🙂

Anna Rudzka
Anna Rudzka
9 lat temu

takie białe-aż muszę skosztować jak smakują;)

Aśka
Aśka
7 lat temu

Wyszło mi straaaasznie gęste ciasto i dodałam dużo więcej mleka. Jaką konsystencję powinno mieć ciasto by wyszły tak fantastycznie cienkie naleśniki? Moje niestety też trochę łamały się podczas smażenia, i nie mam pojęcia dlaczego:(

Magda Gembacka
Magda Gembacka
7 lat temu
Reply to  Aśka

Asiu, ciasto powinno mieć konsystencję taką jak klasyczne ciasto na naleśniki.

Ewa
Ewa
2 lat temu

Trafiłam tu przypadkiem przeglądając różne wersje przepisów na gryczane naleśniki. Ale miejscówka jest tak smakowita, że postanawiam się rozgościć 🙂 Widzę mnóstwo wspaniałych przepisów, które muszą zostać wypróbowane. Pozdrawiam 🙂

36
0
Would love your thoughts, please comment.x