fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
7 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
zuzem
zuzem
7 lat temu

Super! 🙂 Ja jeszcze lubię taki napój z dodatkiem świeżej mięty. Warto pamiętać jeszcze,że imbir zalany wodą powyżej 70stopni traci wiele swoich właściwości 🙁

margot
7 lat temu

Ja zima bez świeżego imbiru nie umiem żyć ,a taki napój chętnie bym wypiła

Adi
Adi
7 lat temu
Reply to  zuzem

zuzem, niekoniecznie. dzięki gotowaniu i suszeniu imbir właśnie zyskuje! 6-shogaol, właściwości przeciwnowotworowe. W tym przypadku straci cytryna i pomarańcza, ale zawsze na przedśniadanie (po wodzie porannej, na czczo bo wtedy owoce działają oczyszczająco i dotleniająco, poprawiają trawienie) można sobie zafundować koktajl owocowy w całości surowy i pełnowartościowy 🙂

Kasia Badowska
Kasia Badowska
7 lat temu

dodałam sok z pomarańczy – przepyszne!

Magda Gembacka
Magda Gembacka
7 lat temu
Reply to  Kasia Badowska

Cieszę się, że smakowało 🙂

Ola Grzybowska
Ola Grzybowska
6 lat temu

Nie lubię pić gorących napoi, jednak teraz trzeba dbać o odporność. Użyłam Twoich składników, szczególnie imbir, cytrynę, pomarańczę i miód, ale zamiast wrzątku wybrałam moją ulubioną zieloną Piwniczankę. Smakowało trochę jak lemoniada, jednak rozgrzewało i już po dwóch dniach przeszedł mi katar 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
6 lat temu
Reply to  Ola Grzybowska

I o to chodzi 🙂

7
0
Would love your thoughts, please comment.x