Różowy koktajl owocowo-buraczany

 Pyszna i zdrowa propozycja na drugie śniadanie czy podwieczorek nie tylko dla dzieci – koktajl owocowo-buraczany.

Słodki upieczony burak w towarzystwie wiśni, czerwonych porzeczek i bananów to bardzo smaczne połączenie. Koktajl jest słodki, a nie zawiera zupełnie dodanego cukru. To spora dawka witamin, minerałów i antyoksydantów.

Jeśli macie ochotę, koktajl można również zamrozić i podać w formie lodów.

duetrozowykoktajl

Różowy koktajl owocowo-buraczany

Drukuj przepis

Składniki

  • 1 mały upieczony i obrany burak
  • 1 szklanka wydrylowanych wiśni
  • 1//2 szklanki obranych czerwonych porzeczek
  • 2 małe dojrzałe banany
  • 1/2 łyżeczki mielonej wanilii
  • 3/4 szklanki mleka migdałowego lub innego roślinnego

Przygotowanie

1

Wszystkie składniki włożyć do blendera kielichowego i zmiksować na gładki koktajl

rozowykoktajl3

Spróbuj również