Koktajl bazyliowo-paprykowo-jabłkowy

Inspiracją tego smoothie, był sok, który piłam ostatnio w Krakowie. Po powrocie do domu z podobnych składników przygotowałam  koktajl. Wyszedł pyszny koktajl bazyliowo-paprykowo-jabłkowy.

Zaakceptował go nawet mój coraz bardziej wybredny Kacper :-)
Smoothie ma łagodny i słodki smak. Wyczuwa się z nim subtelnie paprykę i bazylię, a słodycz jabłek dopełnia całość. Dzięki awokado ma przyjemną, kremową konsystencję. Jeśli lubicie bardziej słodkie koktajle możecie dodać do niego jeszcze 2-3 daktyle.

Spróbujcie koniecznie.

koktajlbazyliowo_paprykowy

Koktajl bazyliowo-paprykowo-jabłkowy

Drukuj przepis

Składniki

  • 1 szklanka listków bazylii (luźno ułożonych)
  • 1/2 dużej żółtej papryki
  • 2-3 słodkie jabłka pozbawione gniazd nasiennych (mogą być ze skórką)
  • 1/2 obranego awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 szklanka wody

Przygotowanie

1

Wszystkie składniki włożyć do blendera i zmiksować na gładki koktajl. Od razu wypić.

 

Spróbuj również

  • anetanatalia

    brzmi kusząco :)

  • bardzo ciekawa kombinacja, jestem chętna by spróbować tego mixu smaków! :)

  • Spróbuj i daj znać czy Ci smakowało :-) Pozdrawiam.

  • Prawda ? :)

  • Gos

    A czy zastapic avocado? Pominac? Niestety zle sie po nim czuje…

  • Dokładnie, można pominąć :-)

  • Ela

    Nie spodziewałam się, że papryka może tak dobrze się komponować w koktajlu. ! Koktajl wyszedł mi pyszny :)

  • Prawda ?:)