fbpx

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 
Powiadomienia
Powiadom o
guest
22 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
margot
8 lat temu

a no z tym jarmużem u mnie nie taka prosta sprawa , kiedyś sama go sobie hodowałam , teraz trochę nie mam jak tego robić ,a uwielbiam go
a i zjadłabym taką zupę , nie dość ,że smaczna, ,zdrowa to jeszcze piękna

Kasia
8 lat temu

Bardzo chętnie jadłabym jarmuż, ale skąd go wziąć? Jedynym znanym mi źródłem, jest internet, ale ceny (z przesyłką) nie są zbyt zachęcające… Jakieś inne alternatywy?

Pola
8 lat temu

Wygląda rewelacyjnie! Uwielbiamy zupy-kremy. Jarmuży przyznam nie jadłam nigdy, nie widziałam też w sklepach ani na targu… Muszę namówić mamę, żeby zasiała w ogrodzie u siebie… będzie też ekologicznie:)

margot
8 lat temu

Magda , sieje się i to cała praca , można tylko je potem trochę rozsadzi , trochę usunąć chwasty i to cała praca , mi rósł jak głupi i nawet zające co go raz wykryły nie dały rady całego zjeść ,a był wyżerany przez nie chętnie

monika
monika
7 lat temu

Fajny przepis tylko co z tym czosnkiem???? Kiedy i jak dodać??

gabriela
6 lat temu

jak ja tęsknię za jarmużem 🙁 u nas ciężko dostać…

Smoczyca
6 lat temu

Bardzo bobra! Jak długo można ją przechowywać w lodówce?

Magda Gembacka
6 lat temu
Reply to  Smoczyca

Super, cieszę się, że smakuje. Można przechowywać 2-3 dni.

Smoczyca
6 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

Smakuje bardzo, przepis od razu podrzuciłam mamie 🙂

Magda Gembacka
6 lat temu
Reply to  Smoczyca

Super 🙂

Darek
Darek
6 lat temu
Reply to  Magda

Jejku mamy na działce pełno jarmużu i sie zastanawiałem co z nim możemy zrobić i znalazłem ten oto przepis ;o) brzmi smakowicie, zawsze mi sie kojarzyło, że jarmuż to jedynie do jakis sałatek ;o)sprobujemy ;o)

Agnieszka Piątkowska
Agnieszka Piątkowska
6 lat temu

Dobrze jest wyciągnąć ziele angielskie i liść laurowy przed wrzuceniem jarmużu, nie trzeba się później bawić w wyławianie i martwić się, że się nie zblenduje 🙂

Magda Gembacka
6 lat temu

Słuszna uwaga 🙂 Dzięki. Pozdrawiam.

Katarzyna Walkiewicz
Katarzyna Walkiewicz
5 lat temu

Zupę podałam z grzankami smazonymi na oliwie z czosnku i z olejem z pestek dyni.super,polecam!

Magda Gembacka
5 lat temu

😀

Ola
Ola
4 lat temu

Dzisiaj znalazłam ten przepis i jest super inspiracją. Mam tendencję do zmieniania przepisów, więc zastąpiłem oliwę masłem ghee, do przypraw z przepisu dodałam zmielony pieprz i chili, jarmuż podarłam na kawałki wielkości pięciozłotówki usuwając nawet najdrobniejsze gałązki oraz na koniec wrzuciłam 10 dag mocno rozdrobnionej fety robionej przez polskich koziarzy i kupionej od nich bezpośrednio. I nie blendowałam tego. Wolę zupy “do gryzienia”. Jest pycha. Dziękuję 🙂

Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  Ola

Nie ma za co 🙂

Krystyna
Krystyna
1 rok temu

Dzisiaj kupiłam jarmuż pierwszy raz i dzisiaj ugotuje zupę krem z tego Twojego przepisu 👍 czuję już smak 🌷

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x