fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
22 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
margot
11 lat temu

a no z tym jarmużem u mnie nie taka prosta sprawa , kiedyś sama go sobie hodowałam , teraz trochę nie mam jak tego robić ,a uwielbiam go
a i zjadłabym taką zupę , nie dość ,że smaczna, ,zdrowa to jeszcze piękna

Kasia
11 lat temu

Bardzo chętnie jadłabym jarmuż, ale skąd go wziąć? Jedynym znanym mi źródłem, jest internet, ale ceny (z przesyłką) nie są zbyt zachęcające… Jakieś inne alternatywy?

Pola
11 lat temu

Wygląda rewelacyjnie! Uwielbiamy zupy-kremy. Jarmuży przyznam nie jadłam nigdy, nie widziałam też w sklepach ani na targu… Muszę namówić mamę, żeby zasiała w ogrodzie u siebie… będzie też ekologicznie:)

margot
11 lat temu

Magda , sieje się i to cała praca , można tylko je potem trochę rozsadzi , trochę usunąć chwasty i to cała praca , mi rósł jak głupi i nawet zające co go raz wykryły nie dały rady całego zjeść ,a był wyżerany przez nie chętnie

monika
monika
10 lat temu

Fajny przepis tylko co z tym czosnkiem???? Kiedy i jak dodać??

gabriela
9 lat temu

jak ja tęsknię za jarmużem 🙁 u nas ciężko dostać…

Smoczyca
9 lat temu

Bardzo bobra! Jak długo można ją przechowywać w lodówce?

Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  Smoczyca

Super, cieszę się, że smakuje. Można przechowywać 2-3 dni.

Smoczyca
9 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

Smakuje bardzo, przepis od razu podrzuciłam mamie 🙂

Magda Gembacka
9 lat temu
Reply to  Smoczyca

Super 🙂

Darek
Darek
9 lat temu
Reply to  Magda

Jejku mamy na działce pełno jarmużu i sie zastanawiałem co z nim możemy zrobić i znalazłem ten oto przepis ;o) brzmi smakowicie, zawsze mi sie kojarzyło, że jarmuż to jedynie do jakis sałatek ;o)sprobujemy ;o)

Agnieszka Piątkowska
Agnieszka Piątkowska
9 lat temu

Dobrze jest wyciągnąć ziele angielskie i liść laurowy przed wrzuceniem jarmużu, nie trzeba się później bawić w wyławianie i martwić się, że się nie zblenduje 🙂

Magda Gembacka
9 lat temu

Słuszna uwaga 🙂 Dzięki. Pozdrawiam.

Katarzyna Walkiewicz
Katarzyna Walkiewicz
8 lat temu

Zupę podałam z grzankami smazonymi na oliwie z czosnku i z olejem z pestek dyni.super,polecam!

Magda Gembacka
8 lat temu

😀

Ola
Ola
7 lat temu

Dzisiaj znalazłam ten przepis i jest super inspiracją. Mam tendencję do zmieniania przepisów, więc zastąpiłem oliwę masłem ghee, do przypraw z przepisu dodałam zmielony pieprz i chili, jarmuż podarłam na kawałki wielkości pięciozłotówki usuwając nawet najdrobniejsze gałązki oraz na koniec wrzuciłam 10 dag mocno rozdrobnionej fety robionej przez polskich koziarzy i kupionej od nich bezpośrednio. I nie blendowałam tego. Wolę zupy „do gryzienia”. Jest pycha. Dziękuję 🙂

Magda Gembacka
7 lat temu
Reply to  Ola

Nie ma za co 🙂

Krystyna
Krystyna
4 lat temu

Dzisiaj kupiłam jarmuż pierwszy raz i dzisiaj ugotuje zupę krem z tego Twojego przepisu ? czuję już smak ?

22
0
Would love your thoughts, please comment.x