Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

16
Dodaj komentarz

avatar
7 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MagdaLidiaMagda GembackaGosiaKamilla Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Kaska
Gość
Kaska

Czy moglaby Pani podać wymiary formy do pieczenia?

Magda Gembacka
Gość

16×28 cm 🙂

Margot
Gość
Margot

noooooooooooooooooooooo boska Jak równiutko pokrojona. Fajny przepis

Magda Gembacka
Gość

Dzięki Alcia 🙂

Daria.
Gość

jeszcze zanim byłam weganką nigdy nie przepadałam za tym ciastem, bo nie jestem fanką tych kremowych… jednak teraz mam niesamowitą ochotę na Twoją w-zetkę <3 krem kokosowy przemawia do mnie aż za bardzo 😀

Kasia
Gość
Kasia

Czy może Pani napisać jak zrobić tę bitą śmietanę? Po prostu zmiksować schłodzone mleko kokosowe? Kiedyś tak zrobiłam i słabo wyszło…

Magda Gembacka
Gość

:DDDDDDD

Magda Gembacka
Gość

Kasiu, żeby taka śmietana wyszła przede wszystkim należy zrobić ją z dobrego tłustego mleka kokosowego ( na puszce powinna być informacja), ja polecam Real Thai , moim zdaniem najlepsze mleko kokosowe, o dobrym składzie. Takie tłuste mleko następnie trzeba schłodzić w lodówce minimum 24 h, a po tym czasie otworzyć puszkę wybrć łyżką ścientą, tłustą część, i ją zmiksować dodając do niej jeszcze ksylitol. Gotowe.

Kasia
Gość
Kasia

Dziękuję! To już wiem co źle zrobiłam 🙂 Pozdrawiam!

Magda Gembacka
Gość

Nie ma za co 🙂 Pozdrawiam.

Kamilla
Gość
Kamilla

Witam! Magdo jak myślisz czy jest szansa na zastąpienie mąki razowej jakąś bezglutenową (ryżowa, kokosowa)? Wyjdzie? Mam w domu pewnego bezmlecznego i bezglutenowego łasucha, który na widok zdjęcia zrobił wielkie oczy 😉

Magda Gembacka
Gość

Kamilo niestety nie próbowałam piec tego ciasta w wersji bezglutenowej. . Piekłam kiedyś podobne ciasto z mąki gryczanej, ale trochę przebijała gryka. Może gdyby wymieszać ją z ryżową i owsianą bezglutenową byłoby lepiej. Muszę przetestować.

Gosia
Gość
Gosia

Myslisz ze zamiast kakao mozna karob?

Magda Gembacka
Gość

Gosiu, można. Smak będzie nieco inny, ale równie dobry 🙂

Lidia
Gość
Lidia

Wyglada pysznie! A czy ten krem jest raczej lekki, czy ciężki? Bo zastanawiam sie, czy nie byłby dobry do bezy (Pavlova) zamiast tradycyjnej bitej śmietany…