Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

11
Dodaj komentarz

avatar
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Magda GembackaMagdaMagdajustaMątewka Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Kasia K.
Gość

Himalajskiej, bo ładnie w solniczce wygląda 😉 I grubej kamiennej, bo lubię sól mielić 🙂 Ale fakt, że staram się ograniczyć, co niestety nie bardzo na razie wychodzi.. Natomiast składy czytam dokładnie i tu mam już spore osiągnięcia w eliminowaniu produktów niepotrzebnie dosalanych. Da się!

Qchniazdrowia.pl/blog
Gość

ja himalajską, różową, ale z umiarem:)

veggie
Gość

Bardzo cenne informacje, dobrze, że o tym piszesz. Sama też niestety chyba za dużo solę, choć bardzo się staram. Dodam tylko, że kupujmy koniecznie wartościową, kamienną, bo ta ważona nie dosyć, że nic nie jest warta, to jeszcze zawiera substancje szkodliwe. Dość trudno dostać dobrą sól, taką, która nie jest w żaden sposób przerabiana przemysłowo i jest ona droga, ale warto sobie na nią pozwolić, tym bardziej, że mamy przecież mało używać 😉

Mątewka
Gość

Ja też używam soli kamiennej z Kłodawy, choć nie ukrywam, że czasami przeszkadzają mi pozostawione przez nią kamyczki.

Mątewka
Gość

Mój komentarz też wcięło, a byłam pewna, że go widziałam:(
Pisałam, że też używam kamiennej z Kłodawy ale mam problem z piaskiem (w zasadzie nie do końca wiem co to jest) który pozostaje np. na warzywach. Jak sobie z tym radzisz? Nie przeszkadza? A może wcześniej rozpuścić, przecedzić i dodawać roztwór soli?

justa
Gość
justa

ja używam morskiej, dobra taka?

Magda
Gość
Magda

A ta sól to jodowana lepsza czy nie? 🙂

Magda Gembacka
Gość

jeśli nie ma się problemów z tarczycą to może być ta jodowana. Ostatnio cięzko dostać sól kamienną bez dodatku jodu.