Przekonaj się, że obiad bez mięsa może być pyszny, zdrowy, sycący i prosty do zrobienia.
Właśnie ruszyła sprzedaż e-booka:
„Roślinny obiad. Jesień i zima”
E-book „Roślinny obiad” to propozycja dla każdego, kto:
- Chce jeść więcej warzyw i roślin strączkowych.
- Chce zmniejszyć ilość mięsa i produktów zwierzęcych w swojej diecie.
- Chce przekonać się, że zdrowe odżywianie może być smaczne, przyjemne i nieskomplikowane.
- Szuka inspiracji na dania kuchni roślinnej dla całej rodziny.
W e-booku znajdziesz:
- Praktyczne informacje na temat diety planetarnej dobrej dla zdrowia i środowiska napisane przez dietetyka.
- Informacje o tym, jak gotować rośliny strączkowe, aby były smaczne i łatwiejsze do strawienia.
- 40 przepisów 100 % roślinnych dla całej rodziny, a wśród nich – dania jednogarnkowe, rozgrzewające zupy, dania z makaronem, klopsy i kotleciki, surówki i sałatki, sosy oraz inne dodatki.
- Dania idealne na jesień i zimę z których skomponujesz wiele zestawów obiadowych.
- Listę składników z linkami do polecanych przeze mnie produktów.
- Planer obiadów do druku.
Zobacz spis treści:
E-book jest w formie interaktywnego pliku PDF z pięknymi zdjęciami i grafikami, który wygodnie otworzysz na komputerze, telefonie czy tablecie.
2 zł z każdego sprzedanego e-booka przekażę Fundacji Szkoła na Widelcu, która działa na rzecz dobrego żywienia dzieci.
Nazywam się Magda Gembacka.
Jestem psycholożką, edukatorką kulinarną, blogerką i autorką książek: „Więcej warzyw na talerzu” oraz „Kolorowa kuchnia roślinna”.
Fascynuje mnie zdrowe odżywanie, a w szczególności kuchnia roślinna. Uwielbiam jeść i eksperymentować w kuchni, szukać nowych połączeń i tworzyć dania, które nie tylko dobrze smakują, ale również służą zdrowiu.
Od 2010 roku uczę zdrowego gotowania i bazując na roślinnych przepisach, pomagam zmieniać nawyki żywieniowe. Piszę blog www.ammniam.pl, prowadzę warsztaty kulinarne, tworzę przepisy na zamówienie oraz biorę udział w różnych projektach promujących zdrowy styl życia.
Moją misją jest budowanie świadomości na temat zdrowego odżywiania opartego na nieprzetworzonych czy niskoprzetworzonych produktach roślinnych (nie musi to być w 100% kuchnia roślinna) i będącego profilaktyką chorób cywilizacyjnych oraz troską o środowisko.
Chciałabym, aby na polskich stołach było więcej zdrowych dań z warzywami, strączkami, pełnymi ziarnami zbóż, orzechami i nasionami, a także, by ludzie jedli świadomie, troszcząc się w ten sposób o zdrowie i samopoczucie swoje i swoich bliskich.
MAGDALENA GEMBACKA AMMNIAM | POLITYKA PRYWATNOŚCI