Proste i smaczne placki ziemniaczano-porowe
Uwielbiam ziemniaki, bardzo lubię por i kocham placki. Nie mogło być zatem inaczej – musiały powstać placki ziemniaczano-porowe. Bajecznie proste i smaczne.
W towarzystwie majonezu z nerkowców z dodatkiem świeżego koperku smakują wyśmienicie. Można podać je również z innym sosem lub nawet bez. Obowiązkowo jednak z dużą porcją surówki. I obiad gotowy 🙂
[sp_recipe]
niedawno przygotowywałam krem porowo-ziemniaczany, a teraz czas n placuszki! 🙂
por i ziemniaki duet doskonały we wszystkich daniach 🙂
Uwielbiam Twoje przepisy, po prostu uwielbiam!
Diana
🙂 Bardzo dziękuję. Cieszę się z tego niezmiernie 😀 Pozdrawiam
A wyjdą z piekarnika?
Powinny wyjść. Tylko należy je wtedy piec tylko chwilę, żeby je podgrzać i przedpodaniem chwilę odczekać.
Palcuszki ziemniaczane to jest to! A tu są przedstawione w nowej ciekawszej opcji. Naprawdę warto spróbować 🙂
Pani Magdo, jak przygotować ziemniaki, jeśli nie mam takiego blendera?
Zetrzeć na tarce o małych oczkach 🙂