Kanapkowa pasta z zielonego groszku i awokado
Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną, lekko orzeźwiającą pastę kanapkową. Świetnie komponuje się z razowym pieczywem, pomidorem i świeżymi listkami mięty.
Sprawdza się również jako dip do młodych gotowanych ziemniaczków. Pycha. Jeśli chcecie to miętę możecie zamienić na koperek. Ilość czosnku, soku z cytryny i soli dostosujcie do swoich upodobań smakowych.
A jeśli nie lubicie obierać groszku – oddelegujcie to zadanie dzieciom. Będą miały świetną zabawę. Mój Kacper bardzo wkręcił się w to obieranie. I jaki przy tym jest spokojny – ten, który ma w sobie niekończące się pokłady energii i nie potrafi usiedzieć w miejscu.
[sp_recipe]
mam wrażenie, że tej pasty po prostu nie da się nie pokochać! koniecznie muszę zdobyć świeży groszek <3
na pewno zrobię, tym bardziej że często głowię się z czym podawać mojemu małemu synkowi wafle ryżowe które uwielbia, a które staram mu się czymś wzbogacić aby samego „styropaniu” nie jadł 😉
Och, te wafle to chyba każde dziecko lubi – moje też 🙂 A jak zrobisz pastę do daj znać, czy przypadła wam do gustu 🙂 Pozdrawiam
pasta bardzo fajna mi wyszła, delikatna 🙂 i mój synek się nią zajadał 🙂