Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 
Powiadomienia
Powiadom o
guest
33 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Qchniazdrowia.pl/blog

Genialne! Sama robię mąkę np. z amarantusa, ale z kaszy jaglanej było ciężko, bo była goryczka… a tu taki fajny sposób na pozbycie się jej. Dziękuję! 🙂

Małgosia
Małgosia
6 lat temu

Ja robię podobnie, tylko zamiast w piekarniku suszę w suszarce (na papierze do pieczenia).

Małgosia
Małgosia
6 lat temu

Ja robię podobnie, tylko zamiast w piekarniku suszę w suszarce.

olcia
olcia
6 lat temu

tanim kosztem super mąka <3

Gosia
6 lat temu

Co można zrobić z takiej mąki?:)

margot
6 lat temu

O tak kasza i jej półprodukty jak mąka to fajna rzecz , dobrze ,ze jest moda na jaglankę
Ja tak sobie myślę ,ze można jeść ją całe tygodnie i to codziennie trochę inaczej i to od rana do kolacji 😀 Bo są i śniadanka , pieczywo , zupy , kopytka , placki , kiełbasy , desery , ciasta , pasty czy majonezy , wszystko z ta kaszą 😀

Monika
Monika
6 lat temu

mam pytanie, jaki ma Pani blender bo chyba musi być bardzo mocny żeby dać radę, a przepis super, chciałabym wypróbować ale nie wiem czy mój sprzęt podoła;)

margot
5 lat temu

Mąkę zrobiłam teraz czekam na propozycje jak ją mam wykorzystać 😀

margot
5 lat temu

Miłych wakacji- ,Alcia poczeka 😀 z mąką

Łukasz
Łukasz
5 lat temu

O_o świetny pomysł. Aż spróbuję. 🙂

trackback

[…] 1/2 szklanki mąki jaglanej, 1-2 łyżki mąki kukurydzianej, 2 banany, 1/2 szklanki mleka roślinnego, cynamon, wanilia […]

prawiekuchareczka
prawiekuchareczka
5 lat temu

Muszę koniecznie wypróbować 🙂
Tylko mam jedno pytanie, ile mąki wychodzi np z jednej szklanki kaszy?
Bardzo będę wdzięczna za odpowiedź 🙂

Anna
Anna
5 lat temu

A gdzie kupic taki sloik:)

Anna
Anna
5 lat temu

Dziękuję! Zawsze można u Pani liczyć na odpowiedź w komentarzu:)

prawiekuchareczka
prawiekuchareczka
5 lat temu

No chyba nie zawsze …

prawiekuchareczka
prawiekuchareczka
5 lat temu

Dziękuję 🙂
Również pozdrawiam 🙂

Ilka
Ilka
5 lat temu

Witam, uratowała mi Pani życie z tymi przepisami i pomysłami. Mam pytanie, czy taka zmielona kasza jaglana wcześniej w sumie już ugotowana, nadaje się jako “kaszka instant” na papki dla dziecka? Trzeba ja jeszcze podgotować przed podaniem? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie.

Izabell
Izabell
5 lat temu

Czy można pominąć etap pieczenia w piekarniku? Czy jest on kluczowy w pozbyciu się goryczki? Ja po przepłukaniu kaszy postawiłam sitko na kaloryfer 😉 Wydaje mi się że dobrze się wysuszyła

Magda Gembacka
Magda Gembacka
5 lat temu
Reply to  Izabell

Wydaje mi się, że spokojnie można. Najważniejsze jest płukanie i przelanie kaszy wrzątkiem. Pomysł z kaloryferem bdb:)

Daria
Daria
4 lat temu

Czy mogłaby Pani polecić jakiś konkretny młynek? Chociażby ten, którego sama Pani używa? Chciałabym wiedzieć, który da radę, żeby zakup był udany 😉
Pozdrawiam

Magda Gembacka
Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  Daria

Ja miałam zwykły młynek do kawy Bosha, ale mi po kilku latach przestał działać. Teraz kupiłam Proofi cook, ale z tego co się orientuję jest trudno dostepny. Wiem, że jest w Selgrosie. Pozdrawiam

Daria
Daria
4 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

Dzięki! Przymierzam się do kupna i chciałabym coś sprawdzonego i poleconego 🙂

Zoey
Zoey
4 lat temu

A jak zrobić mąkę z amarantusa? 🙂

Magda Gembacka
Magda Gembacka
4 lat temu
Reply to  Zoey

Wystarczy zmielić w młynku do kawy ziarno amarantusa, albo płatki i gotowe 🙂

33
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x