Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

33
Dodaj komentarz

avatar
20 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Magda GembackaZoeyDariaIzabellMagda Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Qchniazdrowia.pl/blog
Gość

Genialne! Sama robię mąkę np. z amarantusa, ale z kaszy jaglanej było ciężko, bo była goryczka… a tu taki fajny sposób na pozbycie się jej. Dziękuję! 🙂

Małgosia
Gość
Małgosia

Ja robię podobnie, tylko zamiast w piekarniku suszę w suszarce (na papierze do pieczenia).

Małgosia
Gość
Małgosia

Ja robię podobnie, tylko zamiast w piekarniku suszę w suszarce.

olcia
Gość
olcia

tanim kosztem super mąka <3

Gosia
Gość

Co można zrobić z takiej mąki?:)

margot
Gość

O tak kasza i jej półprodukty jak mąka to fajna rzecz , dobrze ,ze jest moda na jaglankę
Ja tak sobie myślę ,ze można jeść ją całe tygodnie i to codziennie trochę inaczej i to od rana do kolacji 😀 Bo są i śniadanka , pieczywo , zupy , kopytka , placki , kiełbasy , desery , ciasta , pasty czy majonezy , wszystko z ta kaszą 😀

Monika
Gość
Monika

mam pytanie, jaki ma Pani blender bo chyba musi być bardzo mocny żeby dać radę, a przepis super, chciałabym wypróbować ale nie wiem czy mój sprzęt podoła;)

margot
Gość

Mąkę zrobiłam teraz czekam na propozycje jak ją mam wykorzystać 😀

margot
Gość

Miłych wakacji- ,Alcia poczeka 😀 z mąką

Łukasz
Gość
Łukasz

O_o świetny pomysł. Aż spróbuję. 🙂

trackback

[…] 1/2 szklanki mąki jaglanej, 1-2 łyżki mąki kukurydzianej, 2 banany, 1/2 szklanki mleka roślinnego, cynamon, wanilia […]

prawiekuchareczka
Gość
prawiekuchareczka

Muszę koniecznie wypróbować 🙂
Tylko mam jedno pytanie, ile mąki wychodzi np z jednej szklanki kaszy?
Bardzo będę wdzięczna za odpowiedź 🙂

Anna
Gość
Anna

A gdzie kupic taki sloik:)

Anna
Gość
Anna

Dziękuję! Zawsze można u Pani liczyć na odpowiedź w komentarzu:)

prawiekuchareczka
Gość
prawiekuchareczka

No chyba nie zawsze …

prawiekuchareczka
Gość
prawiekuchareczka

Dziękuję 🙂
Również pozdrawiam 🙂

Ilka
Gość
Ilka

Witam, uratowała mi Pani życie z tymi przepisami i pomysłami. Mam pytanie, czy taka zmielona kasza jaglana wcześniej w sumie już ugotowana, nadaje się jako “kaszka instant” na papki dla dziecka? Trzeba ja jeszcze podgotować przed podaniem? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie.

Izabell
Gość
Izabell

Czy można pominąć etap pieczenia w piekarniku? Czy jest on kluczowy w pozbyciu się goryczki? Ja po przepłukaniu kaszy postawiłam sitko na kaloryfer 😉 Wydaje mi się że dobrze się wysuszyła

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Wydaje mi się, że spokojnie można. Najważniejsze jest płukanie i przelanie kaszy wrzątkiem. Pomysł z kaloryferem bdb:)

Daria
Gość
Daria

Czy mogłaby Pani polecić jakiś konkretny młynek? Chociażby ten, którego sama Pani używa? Chciałabym wiedzieć, który da radę, żeby zakup był udany 😉
Pozdrawiam

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Ja miałam zwykły młynek do kawy Bosha, ale mi po kilku latach przestał działać. Teraz kupiłam Proofi cook, ale z tego co się orientuję jest trudno dostepny. Wiem, że jest w Selgrosie. Pozdrawiam

Daria
Gość
Daria

Dzięki! Przymierzam się do kupna i chciałabym coś sprawdzonego i poleconego 🙂

Zoey
Gość
Zoey

A jak zrobić mąkę z amarantusa? 🙂

Magda Gembacka
Gość
Magda Gembacka

Wystarczy zmielić w młynku do kawy ziarno amarantusa, albo płatki i gotowe 🙂