Jaglany budyń piernikowy
Jest aromatyczny, rozgrzewający i sycący. Można zrobić go na śniadanie lub deser, w święta lub inny zimowy dzień. Doskonale smakuje na ciepło, ale na zimno też jest boski.
Uwielbiam miksować 🙂 Rach- ciach i w kilka minut mam gotowe zdrowe i przepyszne danie. Czego chcieć więcej ?
Budyń można modyfikować, część jaglanki zastąpić amarantusem czy komosą ryżową. Można podawać go z kokosową bitą śmietaną lub kremem z nerkowców czy migdałów. Posypać pestkami granatu. Możliwości jest bez liku 🙂
Spróbujcie i dajcie znać czy Wam smakuje 🙂 Lubicie takie miksy ?
[sp_recipe]
Musi smakować bosko! 🙂
Ciepły i rozgrzewający- idealny na zimę! Dziękuję za inspirację 🙂
Healthy Maniacs – nie ma za co 🙂
Malwinka, oj tak 🙂
[…] znajdziecie już kilka jaglanych kremów/budyniów: śliwkowo – czekoladowy, czekoladowy, piernikowy, rabarbarowy i jeszcze o smaku […]
A Jak zrobic maslo migdalowe?
Zmiksować migdały w blenderze z ostrzem S, od czasu do czasu robiąc przerwy, żeby nie spalić blendera 🙂
[…] jaglany budyń piernikowy. […]