Guacamole z rzeżuchą
Po długiej przerwie zapraszam was na prosty, wiosenny przepis – pyszne guacamole z rzeżuchą. Idealnie komponuje się ze świeżym, dobrym pieczywem. U nas znika w mgnieniu oka.
Ach, wygląda na to, że „przespałam zimę” – przez ten czas na blogu nie publikowałam nic nowego. Był to dla mnie bardzo pracowity, ale również trudny czas. Początek roku zaczął się mocno pod górkę, łatwo nie było, ale jest coraz lepiej.
Wraz z wiosną wracam do blogowania, aby wciąż inspirować was do zdrowego, roślinnego gotowania. Jestem w trakcie realizowania kilku projektów, tak że spodziewajcie się nowości. Mam nadzieję, że spodoba się wam to co dla was szykuję. Tymczasem zrobcie sobie to proste guacamole. Niby nic, a takie dobre.
Guacamole z rzeżuchą
Składniki
1 dojrzałe awokado
1/2 szklanki rzeżuchy
1/2 ząbka czosnku
1 łyżka soku z cytryny
sól
obrane i posiekane pistacje
Przygotowanie
- Awokado obrać, pozbawić pestki i zmiksować wraz z rzeżuchą i czosnkiem na gładką pastę.
- Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Podawać na kromkach świeżego pieczywa z dodatkiem pistacji.