Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Zapisz się na newsletter i pobierz bezpłatnie
6 POMYSŁÓW NA ZDROWE, WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE SŁODKOŚCI

 

39
Dodaj komentarz

avatar
19 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
MagdaEwelllAlicjaAlinaMagda Gembacka Recent comment authors
  Powiadomienia  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Marla
Gość

Czy mogę zastąpić kokosa większą ilością owsianych?

Ewa
Gość
Ewa

A mi wyszło twarde jak podeszwa i ani grama nie urosło 🙁

margot
Gość
margot

Wygląda wspaniale 🙂

Ewa
Gość
Ewa

Dodałam ale coś poszło nie tak 🙁 No trudno jakoś zjedliśmy popijając kawką 🙂

Beata
Gość
Beata

Zrobione, rewelka. Tylko mąż nie toleruje bananów. Czy one mają funkcję wiążącą ciasto? Czy zamiast 1 banan można 1 jajo?
PS. Nie wiedziałam że bez cytryny ciasto nie rośnie. Dodałam ale bez skórki pomarańczowej. Fakt, wygląda jak zakalec ale pycha i tak 😉

Kasia
Gość
Kasia

Pycha. Zrobiłam już dwa razy. Wyszło super. Dzięki za przepis.

Justyna
Gość
Justyna

Bardzo dobre ciasto. Zniknęło szybciutko 🙂

Kamilla
Gość
Kamilla

Witam
mój syn jest uczulony na gluten ale i na owies (również w bezglutenowej postaci). Czy w związku z tym można zamień płatki owsiane na jaglane, ewentualnie mąkę ryżową?
Kamilla

Patrycja
Gość
Patrycja

Czy ksylitol można zastąpić cukrem kokosowym. Akurat tylko taki mam. Pozdrawiam, Patrycja

Ania
Gość
Ania

Na zdjęciu wygląda przepięknie! Czy rodzaj mleka roślinnego wpływa na wypiek? Czy kokosowe, które jest dość tłuste, może być?

Ania
Gość
Ania

OK, zrobiłam właśnie mleko owsiane, jutro będę piec! Podejrzewam, że plpę z mleka mogę użyć zamiast mąki owsianej z płatków? I jeszcze pytanie odnośnie sody i cytryny. Czy mogę zwyczajnie zastąpić proszkiem do pieczenia? Czy soda jest lepsza od proszku?

Ania
Gość
Ania

zrobiłam, wyszło przepyszne! wydaje mi się, że sekret tego ciasta tkwi w skórce od pomarańczy, która daje fantastyczny posmak, w zasadzie to nie czulam ani owsa ani kokosa 😉 Wyglądało u mnie zupełnie inaczej niż u Ciebie na zdjęciu, wyszło takie jasne. No i po godzinie pieczenia w moim piekarniku w 170-180 stopniach wsadziłam je na 200 stopni na pół godziny, nie mogłam tego ciasta dopiec 😉 spód mi się przez to wysuszył, chyba następnym razem od raz wrzucę na 200 stopni… podsumowując bardzo smaczne, kolejne zrobię chyba z mango zamiast śliwek z dodatkiem cynamonu, i dam trochę mniej ksylitolu.

Basia
Gość
Basia

Jaki zamiennik mąki kokosowej poleca Pani dla osób, które nie lubią smaku kokosa? Poza tym ciasto wygląda pysznie!

Justyna
Gość
Justyna

Właśnie zjadłam ciasto i popiłam kawką… PRZEPYSZNE!!! Co prawda , ponieważ jestem uczulona na owies to zmieliłam płatki jaglane na mąkę i dodałam zamiast owsa. Śliwki były troszkę mało słodkie więc polałam je odrobiną syropu klonowego. I to wszystko… Polecam !!!!

Magda Gembacka
Gość

Super. Dzięki za info 🙂

Magda
Gość
Magda

A dojrzały banan to nie jest ten z kropkami? 🙂

Magda Gembacka
Gość

Banan w kropki to banan mocno dojrzały 🙂

Alicja Gajewska
Gość
Alicja Gajewska

A ciasto jest suche czy wilgotne ( w smaku)?

Magda Gembacka
Gość

Jest wilgotne.

Karolina
Gość
Karolina

Kupiłam dzisiaj ksylitol i bardzo chcę zrobić to ciasto! I tak się zastanawiam. Nigdy nie jadłam ksylitolu, a czytałam, że należy organizm do niego przyzwyczaić i spożywać małe ilości. Czy z tym ciastem (na dwie osoby, czyli na kilka dni) obejdzie się problemy z trawieniem? Myślę, że jest to mała ilość, tym bardziej, że nie zjemy całego ciasta w jeden dzien 😉 Ale chciałam się poradzić.

Magda Gembacka
Gość

Karolino, trudno mi powiedzieć jak Twój układ trawienny zareaguje na kawałek takiego ciasta. Ja pewnie na Twoim miejscu 1 kawałek bym zjadła 🙂

Alina
Gość
Alina

Mi też niestety nie wyszło. Boli, bo zrobiłam z podwójnej ilości składników, a koszt erytrolu mały nie jest. Może trzeba było dodać więcej mleka, może dodatek jakiegokolwiek tłuszczu by go uratował.. 🙁 Ciasta nie udało się przelać do formy ze względu na zbyt gęstą konsystencję mimo, że trzymałam się gramatur użytych w Pani przepisie.

Alina
Gość
Alina

Tak jest, użyłam gotowej mąki kokosowej. Czyli mam dać jej około 50 g zamiast 100 g zmielonych wiórków?

Alicja
Gość
Alicja

Czy jak dam inne owoce to też wyjdzie? Co zamiast śliwek możesz mi zaproponować?

Ewelll
Gość
Ewelll

Pyszne ciacho wyszło idealnie, następnym razem mniej poslodze 🙂 bardzo dziękuję 🙂