fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
16 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Kaska
Kaska
8 lat temu

Czy moglaby Pani podać wymiary formy do pieczenia?

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Kaska

16×28 cm 🙂

Margot
Margot
8 lat temu

noooooooooooooooooooooo boska Jak równiutko pokrojona. Fajny przepis

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Margot

Dzięki Alcia 🙂

Daria.
8 lat temu

jeszcze zanim byłam weganką nigdy nie przepadałam za tym ciastem, bo nie jestem fanką tych kremowych… jednak teraz mam niesamowitą ochotę na Twoją w-zetkę <3 krem kokosowy przemawia do mnie aż za bardzo 😀

Kasia
Kasia
8 lat temu

Czy może Pani napisać jak zrobić tę bitą śmietanę? Po prostu zmiksować schłodzone mleko kokosowe? Kiedyś tak zrobiłam i słabo wyszło…

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Daria.

:DDDDDDD

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Kasia

Kasiu, żeby taka śmietana wyszła przede wszystkim należy zrobić ją z dobrego tłustego mleka kokosowego ( na puszce powinna być informacja), ja polecam Real Thai , moim zdaniem najlepsze mleko kokosowe, o dobrym składzie. Takie tłuste mleko następnie trzeba schłodzić w lodówce minimum 24 h, a po tym czasie otworzyć puszkę wybrć łyżką ścientą, tłustą część, i ją zmiksować dodając do niej jeszcze ksylitol. Gotowe.

Kasia
Kasia
8 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

Dziękuję! To już wiem co źle zrobiłam 🙂 Pozdrawiam!

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Kasia

Nie ma za co 🙂 Pozdrawiam.

Kamilla
Kamilla
8 lat temu

Witam! Magdo jak myślisz czy jest szansa na zastąpienie mąki razowej jakąś bezglutenową (ryżowa, kokosowa)? Wyjdzie? Mam w domu pewnego bezmlecznego i bezglutenowego łasucha, który na widok zdjęcia zrobił wielkie oczy 😉

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Kamilla

Kamilo niestety nie próbowałam piec tego ciasta w wersji bezglutenowej. . Piekłam kiedyś podobne ciasto z mąki gryczanej, ale trochę przebijała gryka. Może gdyby wymieszać ją z ryżową i owsianą bezglutenową byłoby lepiej. Muszę przetestować.

Gosia
Gosia
8 lat temu

Myslisz ze zamiast kakao mozna karob?

Magda Gembacka
Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Gosia

Gosiu, można. Smak będzie nieco inny, ale równie dobry 🙂

Lidia
Lidia
7 lat temu

Wyglada pysznie! A czy ten krem jest raczej lekki, czy ciężki? Bo zastanawiam sie, czy nie byłby dobry do bezy (Pavlova) zamiast tradycyjnej bitej śmietany…

16
0
Would love your thoughts, please comment.x