fbpx Skip to content

Jeśli lubisz moje przepisy, możesz mnie wesprzeć i postawić mi kawę.

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Powiadomienia
Powiadom o
guest
10 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Klaudia
8 lat temu

Jak tylko znudzi mi się kalafior z bułką to biorę się za Twój przepis, bo jeszcze żaden mnie nigdy nie zawiódł, a zdjęcia są przepiękne! 🙂

Daria.
8 lat temu

jadam jak najczęściej, jest sezon to korzystam, a w smaku pieczonego kalafiora po prostu się zakochałam 🙂 zazwyczaj polewam tahini, ale koniecznie spróbuję też z kawałkami orzechów 🙂

Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Daria.

Ja też kocham pieczony kalafior miłością wielką 🙂

Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Klaudia

Dziękuje Klaudio za miłe słowa. Jak wypróbujesz to koniecznie daj znać, czy Ci smakował ten kalafior 🙂 Pozdrawiam

Gosia
Gosia
8 lat temu

Dzień dobry! Chciałam się zapytać o olej którego używamy w tym przepisie do pieczenia. Czy olej kokosowy będzie ok ? Po przeczytaniu książki „Cud oleju kokosowego” staram się nie używać innych tłuszczy (oprócz oleju kokosowego i coraz rzadziej masła klarowanego) do smażenia/pieczenia. Czasami zdarza mi się użyć oliwy z oliwek. Jak to jest z tym olejem kokosowym z punktu widzenia weganina? Jeść go czy nie jeść ?

Magda Gembacka
8 lat temu
Reply to  Gosia

Cześć Gosiu, jak najbardziej możesz użyć w tym przepisie oleju kokosowego. On rzeczywiście najlepiej ze wszystkich nadaje się do pieczenia i smażenia, bo najlepiej znosi wysoką temperaturę ( jest tłuszczem nasyconym). Z uwagi na to, że jest to tłuszcz nasycony, nie powinno być go w diecie za dużo. W przepisie jest olej ryżowy lub rzepakowy ( które są tłuszczami jednonienasyconymi) i jeśli temperatura nie przekracza 200 C można ich używać.

Kate
Kate
6 lat temu

Czy orzechy laskowe można zastąpić orzechami włoskimi?

Magda Gembacka
6 lat temu
Reply to  Kate

Tak, można jak najbardziej 🙂

Kate
Kate
6 lat temu
Reply to  Magda Gembacka

Zrobiłam, jest przepyszna! 🙂

Magda Gembacka
6 lat temu
Reply to  Kate

Super. Cieszę się, że smakowała 🙂

10
0
Would love your thoughts, please comment.x