Zaproszenie na roślinne warsztaty kulinarne
Miło mi poinformować, że będę prowadzić roślinne warsztaty kulinarne. Pierwsze spotkanie przy garach już we wrześniu.
Rozpoczęłam właśnie współpracę ze Studiem Kulinarnym Małe Przyjemności. To pięknie zaprojektowane, klimatyczne miejsce w centrum Warszawy.
Pierwsze warsztaty, które tam poprowadzę, odbędą się 24 września o 10.00. Temat – Więcej warzyw na talerzu. Warsztaty te skierowane są do osób, które chciałaby dowiedzieć się więcej na temat, w jaki sposób można przygotować warzywa, aby było ich więcej w codziennej diecie rodziny.
Na warsztatach dowiecie się m. in.:
Co robić, aby dzieci jadły więcej warzyw? Jak wybrać z warzyw te, które pokochają dzieci i dorośli razem z nimi? Jak je gotować, aby były smaczne i zdrowe, a jednocześnie szybkie w przygotowaniu ?
Uczestnicy warsztatów przygotują pięć dań:
- zupę soczewicową z warzywami,
- makaron z domowym pesto na bazie awokado,
- pieczone frytki z marchewki z sosem,
- muffinki czekoladowe z burakami,
- kolorowy koktajl z jarmużem i owocami.
Każdy z uczestników pracuje na własnym stanowisku i przygotowuje wszystkie dania, które może zabrać ze sobą do domu*. Uczestnicy warsztatów otrzymają komplet przepisów oraz praktyczne materiały informacyjne, jak gotować, aby zachęcić dzieci do jedzenia warzyw.
Jeśli ten temat was interesuje, chcielibyście spotkać się ze mną, pogotować i porozmawiać. Zarezerwujcie czas i kupcie bilet (klik) 🙂
Zapraszam serdecznie.
Na bieżąco będę informować was również o kolejnych warsztatach o innej tematyce, tak że bądźcie czujni.
Ściskam. I mam nadzieję, że do zobaczenia 🙂
Mag
Szkoda ,że w Warszawie…
Na razie w Warszawie. Potem może również w innych miastach 🙂
Chetnie bym sie wybrala, ale cena za wysoka. A moze bedzie wyklad/ warsztat ale bez gotowania? Moze wtedy koszty by sie zmniejszyly?
Niestety, jak na razie taka forma nie jest mozliwa. Może będzie w przysłości, kto wie 🙂