Kolorowa kuchnia roślinna. Uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu
Ponad 80 przepisów na zdrowe roślinne dania – śniadania, pasty do chleba, zupy, dania główne, sałatki, napoje i słodkości.
W książce znajduje się również część merytoryczna na temat wpływu jedzenia na nasze zdrowie, zasady zdrowego odżywiania i informacje o diecie opartej na roślinach. Są również porady, jakie produkty warto mieć w swojej spiżarni, jak robić zakupy, jak przechowywać żywność oraz jak gotować zdrowo.
Więcej warzyw na talerzu
Ta książka pomoże rozwiązać warzywny problem i urozmaicić rodzinne menu. Znajdziecie tu ponad 80 przepisów na proste, zdrowe i kolorowe dania z warzywami w roli głównej. Ale nie tylko. Są porady, co zrobić, aby rozkochać się w zieleninie oraz jak gotować, aby dania były atrakcyjne dla małego i dużego smakosza.
Nie do przecenienia jest wprowadzenie dietetyczki Małgorzaty Desmond, która jasno i precyzyjnie – w oparciu o najnowsze wyniki badań – wyjaśnia wpływ diety roślinnej na zdrowie w dzieciństwie i życiu dorosłym.