Królewskie śniadanie: Grzanki z pastą z brokułów i awokado
Mamy poniedziałek, a więc czas na przepis śniadaniowy. Tym razem propozycja wytrawna – pyszna pasta z brokułów i awokado na grzankach z razowego chleba.
Wieczorem można ugotować brokuły, a rano zmiksować je tylko z awokado, doprawić, zrobić grzanki i mamy wspaniałe, szybkie, zdrowe śniadanie.
Na pastę można położyć różne dodatki w zależności od pory roku. Ja lubię kiełki pora, rukolę, pomidory, pieczoną marchewką. Obowiązkowo całość posypuję nasionami słonecznika i dyni, sezamem albo migdałowymi płatkami. Pycha !
[sp_recipe]
Nie dość ,że pyszne(brokuł i awokado równa się raj) to jeszcze śliczne
Dzięki Ala 🙂
pytanko ? brokuł gotowac czy nie?
oj ślepota ze mnie ugoowane 🙂
jak dlugo mozna przechowywac taka paste?
Emmo, najlepiej jeść świeżą. Przechowywać można ją 1-2 dni.
Pyszna pasta a syn uwielbia i brokuły i awokado 🙂