Różowy koktajl owocowo-buraczany
Pyszna i zdrowa propozycja na drugie śniadanie czy podwieczorek nie tylko dla dzieci – koktajl owocowo-buraczany.
Słodki upieczony burak w towarzystwie wiśni, czerwonych porzeczek i bananów to bardzo smaczne połączenie. Koktajl jest słodki, a nie zawiera zupełnie dodanego cukru. To spora dawka witamin, minerałów i antyoksydantów.
Jeśli macie ochotę, koktajl można również zamrozić i podać w formie lodów.
Drukuj
Różowy koktajl owocowo-buraczany
Składniki
Przygotowanie
1 mały upieczony i obrany burak
1 szklanka wydrylowanych wiśni
1//2 szklanki obranych czerwonych porzeczek
2 małe dojrzałe banany
1/2 łyżeczki mielonej wanilii
3/4 szklanki mleka migdałowego lub innego roślinnego
Notatki
Wszystkie składniki włożyć do blendera kielichowego i zmiksować na gładki koktajl
Słowa kluczowe: Różowy koktajl owocowo-buraczany